Credo inviterer: Komleklubb #1: Gresskar
Thursday 23 October
17:00 – 18:00
Nasjonalbiblioteket i Oslo - Bakgården kantine
Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate, Oslo, Norge
About the event
Organizer: CREDO
Første kveld i komleklubbserien knytter vi opp til Høsttakkefesten 25.oktober, og gresskaret skal få skinne. Vi har invitert Andrew McMillion, fanatisk frøsamler og frøredder med særlig sans for gresskar.
Han har gjennom årene testet ut 50 ulike sorter, både for å undersøke hvilke som egner seg best i Norge, og hvilke som har best mategenskaper. Et kjærlighetsbarn som kombinerer begge disse egenskapene er hans helt egne avlssort Meltingcup – et ypperlig matgresskar som er tilpasset norske vekstforhold. Andrew vil gi oss et innblikk i den mangfoldige og mystiske verden av gresskar, og vise oss hvordan å selektere for, og rense, frø å avle videre på. La oss ta gresskaret tilbake som høstfestens midtpunkt og en råvare med fantastiske matmuligheter, ikke kun en dekorasjonsgjenstand.
Andrew McMillion driver Hurdal Gjestegård sammen med sin partner Malin, og holder en rekke kurs over hele landet gjennom frøorganisasjonen KVANN, hvor han sitter i plantefaglig utvalg.
DJ: Tomas Silva. Ny i Credo-familien og kreativ leder bak 1313 Selah. Han spiller et organisk høstsett – der jord, rytme og gresskar møtes i rituell stemning.
Når og hvor?
Torsdag 23. oktober, kl. 17 – 18 (med påfølgende Komlekubb etterpå, fra 18-21)
Nasjonalbiblioteket, Bakgården kantine.
Slik kommer du deg hit: https://www.nb.no/besok/
Trenger du billett?
Det er gratis, men du behøver billett for å sikre deg plass. Hent billett her!
Mat og drikke?
Middagstilbud i Kantina ved Credo fra 15:30 (også mulig å kjøpe etter arrangementet): Gresskarkomle
Credo gir Nasjonalbibliotekets publikum et serveringstilbud forankret i norsk matkultur. I Nasjonalbibliotekbaren kan du nyte småmat og forfriskninger, og i løpet av høsten åpner bakeri, kantine og restaurant: https://www.nb.no/ombygging/
Med kunnskap om, og respekt for jorda og råvarene, skaper Credo måltid der fortid, nåtid og framtid møtes.
Velkommen!

Nasjonalbiblioteket i Oslo - Bakgården kantine
Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate, Oslo, Norge

Credo inviterer: Komleklubb #1: Gresskar
Thursday 23 October
17:00 – 18:00
Nasjonalbiblioteket i Oslo - Bakgården kantine
Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate, Oslo, Norge
About the event
Organizer: CREDO
Første kveld i komleklubbserien knytter vi opp til Høsttakkefesten 25.oktober, og gresskaret skal få skinne. Vi har invitert Andrew McMillion, fanatisk frøsamler og frøredder med særlig sans for gresskar.
Han har gjennom årene testet ut 50 ulike sorter, både for å undersøke hvilke som egner seg best i Norge, og hvilke som har best mategenskaper. Et kjærlighetsbarn som kombinerer begge disse egenskapene er hans helt egne avlssort Meltingcup – et ypperlig matgresskar som er tilpasset norske vekstforhold. Andrew vil gi oss et innblikk i den mangfoldige og mystiske verden av gresskar, og vise oss hvordan å selektere for, og rense, frø å avle videre på. La oss ta gresskaret tilbake som høstfestens midtpunkt og en råvare med fantastiske matmuligheter, ikke kun en dekorasjonsgjenstand.
Andrew McMillion driver Hurdal Gjestegård sammen med sin partner Malin, og holder en rekke kurs over hele landet gjennom frøorganisasjonen KVANN, hvor han sitter i plantefaglig utvalg.
DJ: Tomas Silva. Ny i Credo-familien og kreativ leder bak 1313 Selah. Han spiller et organisk høstsett – der jord, rytme og gresskar møtes i rituell stemning.
Når og hvor?
Torsdag 23. oktober, kl. 17 – 18 (med påfølgende Komlekubb etterpå, fra 18-21)
Nasjonalbiblioteket, Bakgården kantine.
Slik kommer du deg hit: https://www.nb.no/besok/
Trenger du billett?
Det er gratis, men du behøver billett for å sikre deg plass. Hent billett her!
Mat og drikke?
Middagstilbud i Kantina ved Credo fra 15:30 (også mulig å kjøpe etter arrangementet): Gresskarkomle
Credo gir Nasjonalbibliotekets publikum et serveringstilbud forankret i norsk matkultur. I Nasjonalbibliotekbaren kan du nyte småmat og forfriskninger, og i løpet av høsten åpner bakeri, kantine og restaurant: https://www.nb.no/ombygging/
Med kunnskap om, og respekt for jorda og råvarene, skaper Credo måltid der fortid, nåtid og framtid møtes.
Velkommen!