Beredskapshagen - En guide til matproduksjon i egen hage.
18 March 00:00 –
31 December 2026 16:00
About the event
Organizer: Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein
Gjør plena om til et areal for matproduksjon. Dyrk mat med utgangspunkt i lokale ressurser!
Dette e-læringskurset gir et innblikk i matproduksjon i hage, basert på lokale ressurser.
E-læringskurset kan du logge inn på når du vil. Dette består av opptak av 5 foredrag, hver av dem på ca 40-50 minutter, med tilhørende tips til mer å lese og noen råd på veien. Foredragsholder på opptakene er Anders Nordrum og foredrag og opptak er gjort for Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein. Kurset er tilgjengelig for påmeldte ut 2026.
Anders og Barbro Nordrum er medforfattere av boka Beredskapshagen, som dette kurset bygger på. Anders er utdanna gartner og sammen har de lang og bred erfaring med dyrking og de er erfarne på det å dele av all kunnskapen sin. Samla får du her ei god innføring i hvordan, og hvorfor, du bør omforme din egen plen til en matnyttig hage. Anders og Barbro var på Skjetlein sommeren 2024 og var med oss på å anlegge beredskapshagen på skolen. Nå driver vi hagen videre etter prinsippene fra boka, og med jevne mellomrom holder vi praktiske kurs i hagen.
Ingrid Berg Selfjord og Ingrid Gauslaa Hårstad er ansvarlige for kurset fra Grønt kompetansesenter Mære - Skjetlein sin side. Ingrid B.S. har sin bakgrunn fra økologisk landbruk, markedshagedrift og urbant landbruk gjennom blant annet prosjektet Bybonden i Trondheim og Trøndelag. Ingrid G.H. har de siste årene arbeida mye med jordhelse og regenerativt landbruk. Begge to har de landbruksutdanning og de driver begge to gård og har lang praktisk erfaring med planteproduksjon og husdyrhold.
For mer informasjon om Grønt kompetansesenter Mære - Skjetlein og vårt kurstilbud: Besøk oss på nettsidene våre: www.gkms.no

Beredskapshagen - En guide til matproduksjon i egen hage.
18 March 00:00 –
31 December 2026 16:00
About the event
Organizer: Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein
Gjør plena om til et areal for matproduksjon. Dyrk mat med utgangspunkt i lokale ressurser!
Dette e-læringskurset gir et innblikk i matproduksjon i hage, basert på lokale ressurser.
E-læringskurset kan du logge inn på når du vil. Dette består av opptak av 5 foredrag, hver av dem på ca 40-50 minutter, med tilhørende tips til mer å lese og noen råd på veien. Foredragsholder på opptakene er Anders Nordrum og foredrag og opptak er gjort for Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein. Kurset er tilgjengelig for påmeldte ut 2026.
Anders og Barbro Nordrum er medforfattere av boka Beredskapshagen, som dette kurset bygger på. Anders er utdanna gartner og sammen har de lang og bred erfaring med dyrking og de er erfarne på det å dele av all kunnskapen sin. Samla får du her ei god innføring i hvordan, og hvorfor, du bør omforme din egen plen til en matnyttig hage. Anders og Barbro var på Skjetlein sommeren 2024 og var med oss på å anlegge beredskapshagen på skolen. Nå driver vi hagen videre etter prinsippene fra boka, og med jevne mellomrom holder vi praktiske kurs i hagen.
Ingrid Berg Selfjord og Ingrid Gauslaa Hårstad er ansvarlige for kurset fra Grønt kompetansesenter Mære - Skjetlein sin side. Ingrid B.S. har sin bakgrunn fra økologisk landbruk, markedshagedrift og urbant landbruk gjennom blant annet prosjektet Bybonden i Trondheim og Trøndelag. Ingrid G.H. har de siste årene arbeida mye med jordhelse og regenerativt landbruk. Begge to har de landbruksutdanning og de driver begge to gård og har lang praktisk erfaring med planteproduksjon og husdyrhold.
For mer informasjon om Grønt kompetansesenter Mære - Skjetlein og vårt kurstilbud: Besøk oss på nettsidene våre: www.gkms.no