COP AGDER #mat
Thursday 12 December
08:30 – 11:00
Bølgen bærekraftsenter, 1.etasje
Dronningens gate 2A, Kristiansand, Norge
About the event
Organizer: BÆREKRAFT KRISTIANSAND AS
Vi står overfor ustabile forsyningslinjer og ressursknapphet forårsaket og forverret av den tydelige, skadelige akselerasjonen av global oppvarming, ekstremvær, forurensning og tap av biologisk mangfold. Det er avgjørende å sikre en stabil forsyning av ren mat og opprettholde kunnskap om dyrking. Samarbeid er nøkkelen til suksess.
På få år har Ravnedalen Live skapt sitt eget matsystem basert på lokale råvarer og ressurser på avveie. Agder fylkeskommune har en satsing på matregion Agder og fylkestingspolitikerne har vedtatt at 50 % av maten som serveres i regi av Agder fylkeskommunen skal være fra Agder. Omsetningen av lokalmat øker, og interessen for nærprodusert og bærekraftig mat vokser.
Hvordan skal vi samarbeide fremover for en langsiktig forvaltning av kunnskap, erfaring og ressurser?
Program:
08.30 Mingling og kaffe
08.40 Velkommen V/ Solveig Nilsen
08.45 Innlegg v/ Mira Svartnes Thorsen Forsyningssikkerhet og lokalmat i et bærekraftsperspektiv
08.55 Calle Fjermeros -Bærekraftig mat på Ravnedalen Live - tanker og betraktninger
09.05 Biobreak
09.15 Vi legger hoder i bløt. Symposium. Workshop. Finner løsninger sammen. Ledes av Ravnedalen Live og UiA.
10.15 Innlegg fra salen og diskusjon -Ordet er fritt
11.00 Avslutning
Bølgen bærekraftsenter, 1.etasje
Dronningens gate 2A, Kristiansand, Norge
COP AGDER #mat
Thursday 12 December
08:30 – 11:00
Bølgen bærekraftsenter, 1.etasje
Dronningens gate 2A, Kristiansand, Norge
About the event
Organizer: BÆREKRAFT KRISTIANSAND AS
Vi står overfor ustabile forsyningslinjer og ressursknapphet forårsaket og forverret av den tydelige, skadelige akselerasjonen av global oppvarming, ekstremvær, forurensning og tap av biologisk mangfold. Det er avgjørende å sikre en stabil forsyning av ren mat og opprettholde kunnskap om dyrking. Samarbeid er nøkkelen til suksess.
På få år har Ravnedalen Live skapt sitt eget matsystem basert på lokale råvarer og ressurser på avveie. Agder fylkeskommune har en satsing på matregion Agder og fylkestingspolitikerne har vedtatt at 50 % av maten som serveres i regi av Agder fylkeskommunen skal være fra Agder. Omsetningen av lokalmat øker, og interessen for nærprodusert og bærekraftig mat vokser.
Hvordan skal vi samarbeide fremover for en langsiktig forvaltning av kunnskap, erfaring og ressurser?
Program:
08.30 Mingling og kaffe
08.40 Velkommen V/ Solveig Nilsen
08.45 Innlegg v/ Mira Svartnes Thorsen Forsyningssikkerhet og lokalmat i et bærekraftsperspektiv
08.55 Calle Fjermeros -Bærekraftig mat på Ravnedalen Live - tanker og betraktninger
09.05 Biobreak
09.15 Vi legger hoder i bløt. Symposium. Workshop. Finner løsninger sammen. Ledes av Ravnedalen Live og UiA.
10.15 Innlegg fra salen og diskusjon -Ordet er fritt
11.00 Avslutning