Logo

COP AGDER #mat

About the event

Organizer: BÆREKRAFT KRISTIANSAND AS

Vi står overfor ustabile forsyningslinjer og ressursknapphet forårsaket og forverret av den tydelige, skadelige akselerasjonen av global oppvarming, ekstremvær, forurensning og tap av biologisk mangfold. Det er avgjørende å sikre en stabil forsyning av ren mat og opprettholde kunnskap om dyrking. Samarbeid er nøkkelen til suksess. 


På få år har Ravnedalen Live skapt sitt eget matsystem basert på lokale råvarer og ressurser på avveie. Agder fylkeskommune har en satsing på matregion Agder og fylkestingspolitikerne har vedtatt at 50 % av maten som serveres i regi av Agder fylkeskommunen skal være fra Agder. Omsetningen av lokalmat øker, og interessen for nærprodusert og bærekraftig mat vokser.


Hvordan skal vi samarbeide fremover for en langsiktig forvaltning av kunnskap, erfaring og ressurser? 


Program:

08.30 Mingling og kaffe

08.40 Velkommen V/ Solveig Nilsen

08.45 Innlegg v/ Mira Svartnes Thorsen Forsyningssikkerhet og lokalmat i et bærekraftsperspektiv

08.55 Calle Fjermeros -Bærekraftig mat på Ravnedalen Live - tanker og betraktninger

09.05 Biobreak

09.15 Vi legger hoder i bløt. Symposium. Workshop. Finner løsninger sammen. Ledes av Ravnedalen Live og UiA. 

10.15 Innlegg fra salen og diskusjon -Ordet er fritt

11.00 Avslutning

Map displaying event location

Bølgen bærekraftsenter, 1.etasje

Dronningens gate 2A, Kristiansand, Norge

COP AGDER #mat

COP AGDER #mat

About the event

Organizer: BÆREKRAFT KRISTIANSAND AS

Vi står overfor ustabile forsyningslinjer og ressursknapphet forårsaket og forverret av den tydelige, skadelige akselerasjonen av global oppvarming, ekstremvær, forurensning og tap av biologisk mangfold. Det er avgjørende å sikre en stabil forsyning av ren mat og opprettholde kunnskap om dyrking. Samarbeid er nøkkelen til suksess. 


På få år har Ravnedalen Live skapt sitt eget matsystem basert på lokale råvarer og ressurser på avveie. Agder fylkeskommune har en satsing på matregion Agder og fylkestingspolitikerne har vedtatt at 50 % av maten som serveres i regi av Agder fylkeskommunen skal være fra Agder. Omsetningen av lokalmat øker, og interessen for nærprodusert og bærekraftig mat vokser.


Hvordan skal vi samarbeide fremover for en langsiktig forvaltning av kunnskap, erfaring og ressurser? 


Program:

08.30 Mingling og kaffe

08.40 Velkommen V/ Solveig Nilsen

08.45 Innlegg v/ Mira Svartnes Thorsen Forsyningssikkerhet og lokalmat i et bærekraftsperspektiv

08.55 Calle Fjermeros -Bærekraftig mat på Ravnedalen Live - tanker og betraktninger

09.05 Biobreak

09.15 Vi legger hoder i bløt. Symposium. Workshop. Finner løsninger sammen. Ledes av Ravnedalen Live og UiA. 

10.15 Innlegg fra salen og diskusjon -Ordet er fritt

11.00 Avslutning