Vinter@Ilsetra 2025
13 February 11:00 –
14 February 13:00
Ilsetra hotell
Hundersætervegen 775, 2636 Øyer, Norge
About the event
Organizer: Digital Innlandet
Digital Innlandet har igjen gleden av å invitere IT- og techselskaper til samling på idylliske Ilsetra. Bli med til fjells for et inspirerende døgn med blanding av faglig, strategisk og sosialt påfyll.
Vinter@Ilsetra er møteplassen hvor det digitale Innlandet samles for å diskutere hvordan man i fellesskap skal forbedre rammebetingelser og gjøre felles løft slik at Innlandet utvikler seg til en nasjonalt synlig og attraktiv teknologiregion.
Praktisk informasjon:
Tid og sted:
Ilsetra Hotel, lunsj til lunsj, 13. - 14. februar 2025
Konferanse, 2 x lunsj, 3-retters middag. Inkluderer ikke drikke utover kaffe/te og vann
Alle våre leiligheter består av to soverom, et soverom med køyeseng og et soverom med dobbeltseng. Et oppholdsrom med et lite te-kjøkken og bad.
Tilgang på basseng og badstuer er inkludert.
Begrenset antall plasser - sikre deg billett allerede nå!
Medlemmer av Digital Innlandet betaler kun kostpris for samlingen.
Program (oppdateres):
Tema: Samarbeid, teknologiutvikling og konkurransekraft
I en verden med økt geopolitisk usikkerhet og global kamp om ressursene, er teknologi blitt en av verdens viktigste maktfaktorer. Cybertrusler, kunstig intelligens og avanserte våpensystemer er en del av dette bildet. Draghis rapport beskriver hvordan USA og Kina stormer frem, mens norske og europeiske bedrifter taper konkurransekraft i møte med krevende rammevilkår og mangel på kompetent arbeidskraft.
For at Norge og Innlandet skal være konkurransedyktig, er behovet for omstilling større enn noensinne. Hvordan kan vi i fellesskap bidra til økt teknologiutvikling, verdiskaping og vekst?
Torsdag 13. februar
Kl. 12.00: Lunsj
Kl. 13.00: Velkommen ved konferansier
Kl. 13 – 14.45: Tema – Norges og Innlandets konkurransekraft
Kl. 13.05: Foredrag med Bente Sollid
Bente Sollid er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom navnet Cell Network ble børsnotert i milliardklassen i Stockholm på slutten av 90-tallet. I dag heter selskapet Bouvet ASA.
Hun har fått flere utmerkelser gjennom sin karriere; Gulltaggen Ærespris i 2023, kåret til den 7. viktigste nordmann på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (2000) og finalist i Women Board Award (2018).
Hun er i dag styreleder for fire teknologiselskaper og sitter i styrene for flere børsnoterte virksomheter. Hun underviser master executive studenter på BI i programmet Digitalisering, innovasjon og forretningsmodeller.
Kl. 13.50: Teknologi er nøkkelen til Innlandets fremtid
Innlandet Science Park (InSP) kobler kompetanse, ideer og virksomheter for å styrke regional utvikling, løse samfunnsutfordringer og akselerere digital verdiskaping. Hvordan kan InSP og Digital Innlandet sammen bygge morgendagens teknologiregion?
Anette Mellbye har hatt ledende stillinger i Schibsted, inkl. adm. dir. for Aftenposten Mobil, og har vært partner i Boston Consulting Group. Hun har også vært direktør for kommersialisering og vekst i Innovasjon Norge. I 2022 tiltrådte hun som direktør for Innlandet Science Park. Mellbye er styremedlem i konsernstyret til det danske mediekonsernet JP/Politikens Hus.
Kl. 14.10: Paneldebatt
Kl. 14.45: 30 min pause med forfriskninger
Kl. 15.15 – 16.30
Tema: Innlandets digitale konkurransekraft
Kl. 15.15: Datasenter som lokomotiv for IT næringen og industriell utvikling i Innlandet, med Are Koppang og Ole Kristian Risa
Green Mountain er Norges største leverandør av datasenter som tjeneste. Selskapet regnes internasjonalt som en av verdens ledende på bærekraft innen bransjen.
Innlegget vil si noe om en verdikjede i voldsom vekst og hvordan tilgangen på elektrisk kraft er førende for hvor selskapet bygger og hvilke områder de jobber med.
Are Koppang er fra Oslo, men bosatt i Moelv siden 2002. Utdannet innen elektronikk, adm./øk. og ledelse. Jobbet internasjonalt med telekommunikasjon og luftfartselektronikk fra 1986 til 2005. Elsikkerhet Norge fra 2005-2016, Entreprenøren Laje fra 2016 til 2022, Green Mountain fra 2023. Han er regiondirektør med ansvar for selskapets anlegg og aktiviteter i Øst-Norge.
Ole Kristian Risa er IT-direktør i Green Mountain.
Kl. 15.35: TikTok som datasenteraktør i Norge
TikTok har over 1mrd brukere i over 150 land og opererer på over 35 språk med ansatte i over 30 land, deriblant Norge. Lars Bjelvin er TikToks eksterne representant i regionen, og vil i innlegget gi innblikk i retning og prioritering for TikTok som datasenterkunde i Hamar.
Lars Bjelvin er fra Asker og bosatt i Ringsaker siden 2012. Han er utdannet innen medier, kommunikasjon og PR, og har jobbet innen energi for bl.a. Norsk Hydro, Statoil og Eidsiva nasjonalt og internasjonalt med kommunikasjon, myndighetskontakt og forretningsutvikling siden 2001.
Kl. 15:55: Mer info kommer.
Kl. 16.15: Mer info kommer.
Kl. 16.30: 15 min beinstrekk
Kl. 16.45: Overraskelse
Kl. 17.30: Innsjekk og egentid
Kl. 19.00: Aperitiff i baren
Kl. 19.30: Festmiddag
Fredag 14. februar
Kl. 08.30 - 10.00
Tema: Kompetanse - Hvordan få til vekst sammen?
Kl. 08.30: God morgen ved konferansier
Kl. 08.35: Drivere for motiverte ansatte: Hvordan skape et arbeidsmiljø som ikke bare tiltrekker, men også beholder ansatte med spesialkompetanse
Stian Andrå jobber som avdelingsleder på det han mener er Innlandets beste tech-arbeidsplass (Bouvet), der han har ansvaret for den interne forretningsutviklingen. Med andre ord har Stian det overordnede ansvaret får å bygge en kultur og et arbeidsmiljø som ikke bare beholder eksisterende ansatte, men som tiltrekker seg nye talenter. Stian har en Master i innovasjon og ledelse og har brukt det siste året på å forske på hvilke forventninger systemutviklere har til jobbinnhold, dette har gitt han en unik innsikt i hvordan bygge et arbeidsmiljø og en merkevare som lykkes i et tøft marked der det handler om å være best for å tiltrekke seg kompetanse. Stian har tidligere jobbet i roller innenfor HR og management consulting og har dermed en bred bakgrunn innen organisasjonsutvikling, strategi og ledelse.
Stian vil trekke frem essensen i hva han har avdekket under forskningen rundt hva som skaper en attraktiv arbeidsgiver, og gi noen tips til hvordan selskaper kan jobbe fremover for å møte forventninger som stadig endrer seg. Foredraget vil gi innsikt i motivasjonsteorier og tidligere forskning, og bruke dette som underlag til å forstå faktorene som preger valg av arbeidsgiver og til slutt noen konkrete tips til hvordan vi som arbeidsgivere kan jobbe for å skape vår merkevare.
Kl. 08.55: Fra ord til handling: hvordan snakke "med" og ikke bare "om" den unge kompetansen
Birgitte Bay og Silje Owrenn er to engasjerte endringsledere som sammen etablerte Young Professionals-nettverket i Lillehammer og Gudbrandsdalen i 2021. De kjente begge et behov for å samle unge, ambisiøse til(bake)flyttere som ønsket å bidra til positiv utvikling i sine lokalsamfunn. I tillegg ønsket de å vise at det er fullt mulig å ha spennende og utfordrende profesjonelle liv i distriktet. Med en visjon om å “skape noe mer enn det som alltid har vært”, mobiliserte de på ulike måter for å løfte unges stemmer høyere på agendaen i regionen.
I dag har nettverket vokst fra en lokal grasrotbevegelse til en forening med over 1000 medlemmer. For sitt arbeid ble de i 2022 tildelt prisen «Årets unge inspirator» av Innlandet fylkeskommune.
Young Professionals har arrangert og støttet en rekke vellykkede arrangementer som fremmer samarbeid og samfunnsbygging. Initiativet har inspirert til lignende tiltak i andre regioner, og Bay og Owrenn har delt sine erfaringer på flere arenaer. Næringslivet kan dra nytte av deres innsikt i hvordan man tiltrekker og beholder ung kompetanse i distriktene.
Sirianne Vikestad er blant de som har latt seg inspirere av nettverket i Lillehammer og Gudbrandsdalen. I 2024 var hun med på å opprette Unge Voksne Nettverk sammen med Hamarregionen Utvikling – et nettverk der målet er å styrke fellesskapet og samarbeidet for unge profesjonelle i regionen.
Teknologibransjen konkurrerer ikke bare om de beste hodene – men også om å beholde dem. I Innlandet er utviklingsmulighetene mange, men ikke synlige nok. Hvordan kan DU bidra til å skape noe mer enn det som alltid har vært?
Kl. 09.25: Mer info kommer
Kl. 09.45: Mer info kommer
Kl. 10.00: 30 min pause med forfriskninger
Kl. 10.30 - 12.00: Tema: Ledelse
Kl. 10.30: Hvordan frigjøre kraften i tverrfaglig samarbeid?
Ida Kjær beskriver seg selv som en smidig-entusiast og en "agile nerd", og hun jobber som Agile Lead hos Miles – et IT-selskap som tilbyr prosjektleveranser, konsulenttjenester og smidig coaching. Hun er også medgründer og programleder for podcasten «Smidigpodden», som handler om smidig kultur og ledelse. Hun er lidenskapelig opptatt av, og har solid kunnskap om, ledelse, mennesker, kultur og teknologiske utfordringer.
I en verden med økt kompleksitet og usikkerhet trenger vi team og deres samlede evner for å løse problemer. Men det er ingen tvil – å være en del av et team er krevende. Når du blir med i eller leder et team, kan du bli nødt til å jobbe på måter som føles mindre komfortable, eller du kan oftere møte konflikter. Men til tross for utfordringene er det også risiko forbundet med å unngå teamarbeid. Uten team mister vi vår spisskompetanse og vårt konkurransefortrinn.
Kl. 10.55: Mer info kommer
Kl. 11.25: «WTF?»
Yngvar Ugland er en kjent teknologi leder som er å se i media og på scener i inn- og utland. Han leder DNB satsing på teknologidrevet innovasjon i New Tech Lan, som er en del av Emerging business. Han har vært medforfatter på en rekke bøker, har en deltidsstilling på Norges Handelshøyskole i Bergen og gjør for tiden en doktorgrad i kunstig intelligens ved NTNU. I 2024 ble han hedret som Nordic AI Professional of the Year ved DAIR Awards i Stockholm
Yngvar vil snakke om innovasjon i etablerte virksomheter.
Kl. 11.55: Avslutning
Kl. 12.00: Lunsj
Kl. 13.30: Vel hjem og takk for denne gang
![Map displaying event location](https://app.checkin.no/static/13547/event_92080/geo_image.png?1736857062)
Ilsetra hotell
Hundersætervegen 775, 2636 Øyer, Norge
![Vinter@Ilsetra 2025](https://app.checkin.no/static/13547/event_92080/image700.jpg?1736857062)
Vinter@Ilsetra 2025
13 February 11:00 –
14 February 13:00
Ilsetra hotell
Hundersætervegen 775, 2636 Øyer, Norge
About the event
Organizer: Digital Innlandet
Digital Innlandet har igjen gleden av å invitere IT- og techselskaper til samling på idylliske Ilsetra. Bli med til fjells for et inspirerende døgn med blanding av faglig, strategisk og sosialt påfyll.
Vinter@Ilsetra er møteplassen hvor det digitale Innlandet samles for å diskutere hvordan man i fellesskap skal forbedre rammebetingelser og gjøre felles løft slik at Innlandet utvikler seg til en nasjonalt synlig og attraktiv teknologiregion.
Praktisk informasjon:
Tid og sted:
Ilsetra Hotel, lunsj til lunsj, 13. - 14. februar 2025
Konferanse, 2 x lunsj, 3-retters middag. Inkluderer ikke drikke utover kaffe/te og vann
Alle våre leiligheter består av to soverom, et soverom med køyeseng og et soverom med dobbeltseng. Et oppholdsrom med et lite te-kjøkken og bad.
Tilgang på basseng og badstuer er inkludert.
Begrenset antall plasser - sikre deg billett allerede nå!
Medlemmer av Digital Innlandet betaler kun kostpris for samlingen.
Program (oppdateres):
Tema: Samarbeid, teknologiutvikling og konkurransekraft
I en verden med økt geopolitisk usikkerhet og global kamp om ressursene, er teknologi blitt en av verdens viktigste maktfaktorer. Cybertrusler, kunstig intelligens og avanserte våpensystemer er en del av dette bildet. Draghis rapport beskriver hvordan USA og Kina stormer frem, mens norske og europeiske bedrifter taper konkurransekraft i møte med krevende rammevilkår og mangel på kompetent arbeidskraft.
For at Norge og Innlandet skal være konkurransedyktig, er behovet for omstilling større enn noensinne. Hvordan kan vi i fellesskap bidra til økt teknologiutvikling, verdiskaping og vekst?
Torsdag 13. februar
Kl. 12.00: Lunsj
Kl. 13.00: Velkommen ved konferansier
Kl. 13 – 14.45: Tema – Norges og Innlandets konkurransekraft
Kl. 13.05: Foredrag med Bente Sollid
Bente Sollid er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom navnet Cell Network ble børsnotert i milliardklassen i Stockholm på slutten av 90-tallet. I dag heter selskapet Bouvet ASA.
Hun har fått flere utmerkelser gjennom sin karriere; Gulltaggen Ærespris i 2023, kåret til den 7. viktigste nordmann på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (2000) og finalist i Women Board Award (2018).
Hun er i dag styreleder for fire teknologiselskaper og sitter i styrene for flere børsnoterte virksomheter. Hun underviser master executive studenter på BI i programmet Digitalisering, innovasjon og forretningsmodeller.
Kl. 13.50: Teknologi er nøkkelen til Innlandets fremtid
Innlandet Science Park (InSP) kobler kompetanse, ideer og virksomheter for å styrke regional utvikling, løse samfunnsutfordringer og akselerere digital verdiskaping. Hvordan kan InSP og Digital Innlandet sammen bygge morgendagens teknologiregion?
Anette Mellbye har hatt ledende stillinger i Schibsted, inkl. adm. dir. for Aftenposten Mobil, og har vært partner i Boston Consulting Group. Hun har også vært direktør for kommersialisering og vekst i Innovasjon Norge. I 2022 tiltrådte hun som direktør for Innlandet Science Park. Mellbye er styremedlem i konsernstyret til det danske mediekonsernet JP/Politikens Hus.
Kl. 14.10: Paneldebatt
Kl. 14.45: 30 min pause med forfriskninger
Kl. 15.15 – 16.30
Tema: Innlandets digitale konkurransekraft
Kl. 15.15: Datasenter som lokomotiv for IT næringen og industriell utvikling i Innlandet, med Are Koppang og Ole Kristian Risa
Green Mountain er Norges største leverandør av datasenter som tjeneste. Selskapet regnes internasjonalt som en av verdens ledende på bærekraft innen bransjen.
Innlegget vil si noe om en verdikjede i voldsom vekst og hvordan tilgangen på elektrisk kraft er førende for hvor selskapet bygger og hvilke områder de jobber med.
Are Koppang er fra Oslo, men bosatt i Moelv siden 2002. Utdannet innen elektronikk, adm./øk. og ledelse. Jobbet internasjonalt med telekommunikasjon og luftfartselektronikk fra 1986 til 2005. Elsikkerhet Norge fra 2005-2016, Entreprenøren Laje fra 2016 til 2022, Green Mountain fra 2023. Han er regiondirektør med ansvar for selskapets anlegg og aktiviteter i Øst-Norge.
Ole Kristian Risa er IT-direktør i Green Mountain.
Kl. 15.35: TikTok som datasenteraktør i Norge
TikTok har over 1mrd brukere i over 150 land og opererer på over 35 språk med ansatte i over 30 land, deriblant Norge. Lars Bjelvin er TikToks eksterne representant i regionen, og vil i innlegget gi innblikk i retning og prioritering for TikTok som datasenterkunde i Hamar.
Lars Bjelvin er fra Asker og bosatt i Ringsaker siden 2012. Han er utdannet innen medier, kommunikasjon og PR, og har jobbet innen energi for bl.a. Norsk Hydro, Statoil og Eidsiva nasjonalt og internasjonalt med kommunikasjon, myndighetskontakt og forretningsutvikling siden 2001.
Kl. 15:55: Mer info kommer.
Kl. 16.15: Mer info kommer.
Kl. 16.30: 15 min beinstrekk
Kl. 16.45: Overraskelse
Kl. 17.30: Innsjekk og egentid
Kl. 19.00: Aperitiff i baren
Kl. 19.30: Festmiddag
Fredag 14. februar
Kl. 08.30 - 10.00
Tema: Kompetanse - Hvordan få til vekst sammen?
Kl. 08.30: God morgen ved konferansier
Kl. 08.35: Drivere for motiverte ansatte: Hvordan skape et arbeidsmiljø som ikke bare tiltrekker, men også beholder ansatte med spesialkompetanse
Stian Andrå jobber som avdelingsleder på det han mener er Innlandets beste tech-arbeidsplass (Bouvet), der han har ansvaret for den interne forretningsutviklingen. Med andre ord har Stian det overordnede ansvaret får å bygge en kultur og et arbeidsmiljø som ikke bare beholder eksisterende ansatte, men som tiltrekker seg nye talenter. Stian har en Master i innovasjon og ledelse og har brukt det siste året på å forske på hvilke forventninger systemutviklere har til jobbinnhold, dette har gitt han en unik innsikt i hvordan bygge et arbeidsmiljø og en merkevare som lykkes i et tøft marked der det handler om å være best for å tiltrekke seg kompetanse. Stian har tidligere jobbet i roller innenfor HR og management consulting og har dermed en bred bakgrunn innen organisasjonsutvikling, strategi og ledelse.
Stian vil trekke frem essensen i hva han har avdekket under forskningen rundt hva som skaper en attraktiv arbeidsgiver, og gi noen tips til hvordan selskaper kan jobbe fremover for å møte forventninger som stadig endrer seg. Foredraget vil gi innsikt i motivasjonsteorier og tidligere forskning, og bruke dette som underlag til å forstå faktorene som preger valg av arbeidsgiver og til slutt noen konkrete tips til hvordan vi som arbeidsgivere kan jobbe for å skape vår merkevare.
Kl. 08.55: Fra ord til handling: hvordan snakke "med" og ikke bare "om" den unge kompetansen
Birgitte Bay og Silje Owrenn er to engasjerte endringsledere som sammen etablerte Young Professionals-nettverket i Lillehammer og Gudbrandsdalen i 2021. De kjente begge et behov for å samle unge, ambisiøse til(bake)flyttere som ønsket å bidra til positiv utvikling i sine lokalsamfunn. I tillegg ønsket de å vise at det er fullt mulig å ha spennende og utfordrende profesjonelle liv i distriktet. Med en visjon om å “skape noe mer enn det som alltid har vært”, mobiliserte de på ulike måter for å løfte unges stemmer høyere på agendaen i regionen.
I dag har nettverket vokst fra en lokal grasrotbevegelse til en forening med over 1000 medlemmer. For sitt arbeid ble de i 2022 tildelt prisen «Årets unge inspirator» av Innlandet fylkeskommune.
Young Professionals har arrangert og støttet en rekke vellykkede arrangementer som fremmer samarbeid og samfunnsbygging. Initiativet har inspirert til lignende tiltak i andre regioner, og Bay og Owrenn har delt sine erfaringer på flere arenaer. Næringslivet kan dra nytte av deres innsikt i hvordan man tiltrekker og beholder ung kompetanse i distriktene.
Sirianne Vikestad er blant de som har latt seg inspirere av nettverket i Lillehammer og Gudbrandsdalen. I 2024 var hun med på å opprette Unge Voksne Nettverk sammen med Hamarregionen Utvikling – et nettverk der målet er å styrke fellesskapet og samarbeidet for unge profesjonelle i regionen.
Teknologibransjen konkurrerer ikke bare om de beste hodene – men også om å beholde dem. I Innlandet er utviklingsmulighetene mange, men ikke synlige nok. Hvordan kan DU bidra til å skape noe mer enn det som alltid har vært?
Kl. 09.25: Mer info kommer
Kl. 09.45: Mer info kommer
Kl. 10.00: 30 min pause med forfriskninger
Kl. 10.30 - 12.00: Tema: Ledelse
Kl. 10.30: Hvordan frigjøre kraften i tverrfaglig samarbeid?
Ida Kjær beskriver seg selv som en smidig-entusiast og en "agile nerd", og hun jobber som Agile Lead hos Miles – et IT-selskap som tilbyr prosjektleveranser, konsulenttjenester og smidig coaching. Hun er også medgründer og programleder for podcasten «Smidigpodden», som handler om smidig kultur og ledelse. Hun er lidenskapelig opptatt av, og har solid kunnskap om, ledelse, mennesker, kultur og teknologiske utfordringer.
I en verden med økt kompleksitet og usikkerhet trenger vi team og deres samlede evner for å løse problemer. Men det er ingen tvil – å være en del av et team er krevende. Når du blir med i eller leder et team, kan du bli nødt til å jobbe på måter som føles mindre komfortable, eller du kan oftere møte konflikter. Men til tross for utfordringene er det også risiko forbundet med å unngå teamarbeid. Uten team mister vi vår spisskompetanse og vårt konkurransefortrinn.
Kl. 10.55: Mer info kommer
Kl. 11.25: «WTF?»
Yngvar Ugland er en kjent teknologi leder som er å se i media og på scener i inn- og utland. Han leder DNB satsing på teknologidrevet innovasjon i New Tech Lan, som er en del av Emerging business. Han har vært medforfatter på en rekke bøker, har en deltidsstilling på Norges Handelshøyskole i Bergen og gjør for tiden en doktorgrad i kunstig intelligens ved NTNU. I 2024 ble han hedret som Nordic AI Professional of the Year ved DAIR Awards i Stockholm
Yngvar vil snakke om innovasjon i etablerte virksomheter.
Kl. 11.55: Avslutning
Kl. 12.00: Lunsj
Kl. 13.30: Vel hjem og takk for denne gang