Digitalt fermenteringskurs i tre timer med Jenny Neikell
Tuesday 15 October
16:00 – 19:00
About the event
Organizer: Kompetansenettverk lokalmat
Fermentering er en flott måte å bevare mat på og tilføre den ekstra smak og næring. Men hvordan komme i gang og hva er de viktigste momentene en bør tenke på?
I løpet av dette digitale kurset går vi gjennom det grunnleggende om fermentering med spesielt fokus på grønnsaker. Du får også en praktisk demonstrasjon av hvordan du fermenterer grønnsaker og inspirasjon til hvordan det kan serveres. Kurset avsluttes med en grunnleggende gjennomgang av ulike metoder for fermentering av frukt - og bærdrikk som kvass og kombucha.
Innhold:
- Om fermentering
- Mikroorganismer - hvilke bakterier legger vi til rette for og hvem er uønsket?
- Fermentering av grønnsaker
- Ulike metoder og viktige momenter
- Hva skjer under prosessen
- Smaksutvikling, lagring og holdbarhet
- Råvarer og kvalitet
- Feilsøk og hva kan være årsaken til avvik?
- Praktisk demo av fermentering
- Serverings-og smakstips med fermentert grønnsaker; varmt og kaldt
- Fermentering av frukt og bær
- Ulike bakteriekulturer
- Naturlig kullsyre
Resepter/støttelitteratur får du tilsendt i etterkant av kurset.
Fagressurs er Jenny Neikell, også kjent som "Surtanten", er en av Sveriges fremste eksperter innen fermentering, melkesyregjøring og konservering. Hun er prisbelønt forfatter og en ettertraktet foredragsholder. Hun er også mangeårig veileder i Kompetansenettverk lokalmat.
For spørsmål: Beth Tronstad tlf. 97594332 bjotro@trondelagfylke.no
Digitalt fermenteringskurs i tre timer med Jenny Neikell
Tuesday 15 October
16:00 – 19:00
About the event
Organizer: Kompetansenettverk lokalmat
Fermentering er en flott måte å bevare mat på og tilføre den ekstra smak og næring. Men hvordan komme i gang og hva er de viktigste momentene en bør tenke på?
I løpet av dette digitale kurset går vi gjennom det grunnleggende om fermentering med spesielt fokus på grønnsaker. Du får også en praktisk demonstrasjon av hvordan du fermenterer grønnsaker og inspirasjon til hvordan det kan serveres. Kurset avsluttes med en grunnleggende gjennomgang av ulike metoder for fermentering av frukt - og bærdrikk som kvass og kombucha.
Innhold:
- Om fermentering
- Mikroorganismer - hvilke bakterier legger vi til rette for og hvem er uønsket?
- Fermentering av grønnsaker
- Ulike metoder og viktige momenter
- Hva skjer under prosessen
- Smaksutvikling, lagring og holdbarhet
- Råvarer og kvalitet
- Feilsøk og hva kan være årsaken til avvik?
- Praktisk demo av fermentering
- Serverings-og smakstips med fermentert grønnsaker; varmt og kaldt
- Fermentering av frukt og bær
- Ulike bakteriekulturer
- Naturlig kullsyre
Resepter/støttelitteratur får du tilsendt i etterkant av kurset.
Fagressurs er Jenny Neikell, også kjent som "Surtanten", er en av Sveriges fremste eksperter innen fermentering, melkesyregjøring og konservering. Hun er prisbelønt forfatter og en ettertraktet foredragsholder. Hun er også mangeårig veileder i Kompetansenettverk lokalmat.
For spørsmål: Beth Tronstad tlf. 97594332 bjotro@trondelagfylke.no