Logo

Smaking og forståelse av hage for barn (1500-1600)

Sunday 15 September

15:00 – 16:00

Stiftelsen Lystgården

Kanonhaugen 39, Bergen, Norge

About the event

Organizer: STIFTELSEN LYSTGÅRDEN

«Helt naturlig” - er et mini kurs i smaking og forståelse av hvordan jord og mat henger sammen.

Kurset for barn mellom 5 og 9 år (de minste med foreldre)
Kurset er gratis, men du må melde deg på i lenken lengre opp. Det går to ganger i løpet av dagen: 1300 og kl 1500. Kurset varer ca 1 time

"Jeg personlig liker å spise alt. Alt som kommer ut av jorden. Og litt av det som fremdeles er i jorden. Jeg bare drar det opp, tørker på buksen og spiser. Men er det egentlig så lurt? Er alt i hagen spiselig og enda viktigere - er det godt? Bli med meg på et eventyr i hagen. Vi skal vandre gjennom bedene, lure på hva jord egentlig er, jakte etter meitemark, snakke om hvordan plantene vokser, hoppe mot solen, og springe litt - for gøy og læring.

Hilsen Grzegorz Kramar
Bonde med skjegg fra Undeland Gard i Ulvik

Vi møtes ved bordet i parsellhagen, helt sør mot kirken i Lystgårdshagen.

Kurset er en del av HØSTMARKEDET i Lystgården (12-16 samme dag)
Her kan du kjøpe massevis av deilige lokale grønnsaker, epler, smake på vilt gode grønnsaker fra grillen, kjøpe deg lunsj og ta en svele til dessert. Kaffe kan du kjøpe av våre fine frivillige i Baristaklubben!

 🥕 Smake & luktekurs for barn (gratis, se eget arr for påmelding)
 🍎 Eplegrilling rundt bålet (gratis)
 🥕 Smoothie sykkel (lag din egen smothie med sykkelkraft)
🍎  Eplepresse (ta med epler du har for å presse din egen most)
 🥕 Råd & trøst fra Bybonden for din egen dyrking
🌱 Dyrking av mikrogrønt med Bybonde
🥕Råd om sopp av Bybonden
🥕 Lystgården vokal synger
🥕 Salg av lokale grønnsaker og frukt 
Høstmarkedet markerer også FNs dag for bærekraftig gastronomi for å nå FNs bærekraftsmål:
 Utvikling i jordbrukssektoren
 Matsikkerhet
 Ernæring
 Bærekraftig matproduksjon
 Bevaring av biologisk mangfold

Høstmarkedet er gratis og for alle takket være god støtte fra Bergen kommune - UNESCO Creative City of Gastronomy Bergen Den internasjonale datoen er er 18.juni. Men vi markerer den nå i høst for å tilpasse oss produsentene, sesongene og plassen vi bor. I år ble juni er for tidlig for salg av grønnsaker fra Vestlandet og mange bønder Bærekraftig gastronomi er viktig hele året Idag understreker vi viktigheten av bærekraftig gastronomi Høstmarkedet er et nytt årlig marked i SEPTEMBER

Map displaying event location

Stiftelsen Lystgården

Kanonhaugen 39, Bergen, Norge

Smaking og forståelse av hage for barn (1500-1600)

Smaking og forståelse av hage for barn (1500-1600)

Sunday 15 September

15:00 – 16:00

Stiftelsen Lystgården

Kanonhaugen 39, Bergen, Norge

About the event

Organizer: STIFTELSEN LYSTGÅRDEN

«Helt naturlig” - er et mini kurs i smaking og forståelse av hvordan jord og mat henger sammen.

Kurset for barn mellom 5 og 9 år (de minste med foreldre)
Kurset er gratis, men du må melde deg på i lenken lengre opp. Det går to ganger i løpet av dagen: 1300 og kl 1500. Kurset varer ca 1 time

"Jeg personlig liker å spise alt. Alt som kommer ut av jorden. Og litt av det som fremdeles er i jorden. Jeg bare drar det opp, tørker på buksen og spiser. Men er det egentlig så lurt? Er alt i hagen spiselig og enda viktigere - er det godt? Bli med meg på et eventyr i hagen. Vi skal vandre gjennom bedene, lure på hva jord egentlig er, jakte etter meitemark, snakke om hvordan plantene vokser, hoppe mot solen, og springe litt - for gøy og læring.

Hilsen Grzegorz Kramar
Bonde med skjegg fra Undeland Gard i Ulvik

Vi møtes ved bordet i parsellhagen, helt sør mot kirken i Lystgårdshagen.

Kurset er en del av HØSTMARKEDET i Lystgården (12-16 samme dag)
Her kan du kjøpe massevis av deilige lokale grønnsaker, epler, smake på vilt gode grønnsaker fra grillen, kjøpe deg lunsj og ta en svele til dessert. Kaffe kan du kjøpe av våre fine frivillige i Baristaklubben!

 🥕 Smake & luktekurs for barn (gratis, se eget arr for påmelding)
 🍎 Eplegrilling rundt bålet (gratis)
 🥕 Smoothie sykkel (lag din egen smothie med sykkelkraft)
🍎  Eplepresse (ta med epler du har for å presse din egen most)
 🥕 Råd & trøst fra Bybonden for din egen dyrking
🌱 Dyrking av mikrogrønt med Bybonde
🥕Råd om sopp av Bybonden
🥕 Lystgården vokal synger
🥕 Salg av lokale grønnsaker og frukt 
Høstmarkedet markerer også FNs dag for bærekraftig gastronomi for å nå FNs bærekraftsmål:
 Utvikling i jordbrukssektoren
 Matsikkerhet
 Ernæring
 Bærekraftig matproduksjon
 Bevaring av biologisk mangfold

Høstmarkedet er gratis og for alle takket være god støtte fra Bergen kommune - UNESCO Creative City of Gastronomy Bergen Den internasjonale datoen er er 18.juni. Men vi markerer den nå i høst for å tilpasse oss produsentene, sesongene og plassen vi bor. I år ble juni er for tidlig for salg av grønnsaker fra Vestlandet og mange bønder Bærekraftig gastronomi er viktig hele året Idag understreker vi viktigheten av bærekraftig gastronomi Høstmarkedet er et nytt årlig marked i SEPTEMBER