Spiselig høstmarked på Lystgården
Sunday 15 September 2024
12:00 – 16:00
Stiftelsen Lystgården
Kanonhaugen 39, Bergen, Norge
About the event
Organizer: STIFTELSEN LYSTGÅRDEN
Her kan du kjøpe massevis av deilige lokale grønnsaker, epler, smake på vilt gode grønnsaker fra grillen, kjøpe deg lunsj fra Lystgården grill eller Edna Spices - og ta en svele til dessert. Kaffe kan du kjøpe av våre fine frivillige i Baristaklubben!
🥬 Smake & luktekurs for barn kl 13 og kl 15 (gratis, se eget arr for påmelding)
🍎 Eplegrilling rundt bålet (gratis)
🫐 Smoothiesykkel - barn kan sykle sin egen smoothie
🍏 Eplepresse (ta med epler du har for å presse din egen most) Les her
🧑🏽🌾 Bybonden viser fram soppslag og lærer deg å dyrke mikrogrønt. Bare møt opp.
🎼 Lystgården vokal synger
🥬🧄🥔 Salg av lokale grønnsaker og frukt 🍎
🏆 DRIVKRAFTsamtale "Hvorfor gidde å være Bonde? Inne kl 14-1445. Les mer her
Disse kommer for å selge/stille ut:
Sissel Borgund Johannessen: Spekepølse av sau, saueskinn, syltede produkter
Dukken Birkeland: Syltetøy og andre konserver av lokale planter, blomar og bær
Tveitakjerring´-det vesle ysteriet på Tveit: Osteprodukt produsert av ureist geitemelk
Kysthagen: Buketter + spiselige blomster, litt grønnsaker, syltetøy o.l
Charlotte Kårtveit: Lefser og søt sudeigsbakst
Dalahagen: Eddikprodukter smakssatt med blomster, urter og bær
Yallayallakaffe/ kaffebrenneri: Kaffebønner/ økologisk tyrkisk kaffe
Klimaklubben
Slettevollen gardsysteri: Meieriprodukt
Vadstølen Markedshage: gul løk, rød løk, kålrabi, gulrot, pastinakk, knutekål, salatmix, grønnkålmix
Matskogen på Landås: Urteblandinger, frukttrær
Undeland gård: Blomster, gresskar, eplemost (selger for eplebonde i Ulvik)
Erik Halvorsen: Epler og diverse grønnsaker
Høstmarkedet markerer også FNs dag for bærekraftig gastronomi for å nå FNs bærekraftsmål:
🚜 Utvikling i jordbrukssektoren
🫛 Matsikkerhet
🥦 Ernæring
🪲 Bærekraftig matproduksjon
🪱 Bevaring av biologisk mangfold
Høstmarkedet er gratis og for alle takket være god støtte fra Bergen kommune - UNESCO Creative City of Gastronomy Bergen
Den internasjonale datoen er er 18.juni. Men vi markerer den nå i høst for å tilpasse oss produsentene, sesongene og plassen vi bor. I år ble juni er for tidlig for salg av grønnsaker fra Vestlandet og mange bønder Bærekraftig gastronomi er viktig hele året 🧑🏽🌾
Idag understreker vi viktigheten av bærekraftig gastronomi
Har du lyst tl å være med å selge produkter på Høstmarkedet? Meld deg på her i skjema

Stiftelsen Lystgården
Kanonhaugen 39, Bergen, Norge

Spiselig høstmarked på Lystgården
Sunday 15 September 2024
12:00 – 16:00
Stiftelsen Lystgården
Kanonhaugen 39, Bergen, Norge
About the event
Organizer: STIFTELSEN LYSTGÅRDEN
Her kan du kjøpe massevis av deilige lokale grønnsaker, epler, smake på vilt gode grønnsaker fra grillen, kjøpe deg lunsj fra Lystgården grill eller Edna Spices - og ta en svele til dessert. Kaffe kan du kjøpe av våre fine frivillige i Baristaklubben!
🥬 Smake & luktekurs for barn kl 13 og kl 15 (gratis, se eget arr for påmelding)
🍎 Eplegrilling rundt bålet (gratis)
🫐 Smoothiesykkel - barn kan sykle sin egen smoothie
🍏 Eplepresse (ta med epler du har for å presse din egen most) Les her
🧑🏽🌾 Bybonden viser fram soppslag og lærer deg å dyrke mikrogrønt. Bare møt opp.
🎼 Lystgården vokal synger
🥬🧄🥔 Salg av lokale grønnsaker og frukt 🍎
🏆 DRIVKRAFTsamtale "Hvorfor gidde å være Bonde? Inne kl 14-1445. Les mer her
Disse kommer for å selge/stille ut:
Sissel Borgund Johannessen: Spekepølse av sau, saueskinn, syltede produkter
Dukken Birkeland: Syltetøy og andre konserver av lokale planter, blomar og bær
Tveitakjerring´-det vesle ysteriet på Tveit: Osteprodukt produsert av ureist geitemelk
Kysthagen: Buketter + spiselige blomster, litt grønnsaker, syltetøy o.l
Charlotte Kårtveit: Lefser og søt sudeigsbakst
Dalahagen: Eddikprodukter smakssatt med blomster, urter og bær
Yallayallakaffe/ kaffebrenneri: Kaffebønner/ økologisk tyrkisk kaffe
Klimaklubben
Slettevollen gardsysteri: Meieriprodukt
Vadstølen Markedshage: gul løk, rød løk, kålrabi, gulrot, pastinakk, knutekål, salatmix, grønnkålmix
Matskogen på Landås: Urteblandinger, frukttrær
Undeland gård: Blomster, gresskar, eplemost (selger for eplebonde i Ulvik)
Erik Halvorsen: Epler og diverse grønnsaker
Høstmarkedet markerer også FNs dag for bærekraftig gastronomi for å nå FNs bærekraftsmål:
🚜 Utvikling i jordbrukssektoren
🫛 Matsikkerhet
🥦 Ernæring
🪲 Bærekraftig matproduksjon
🪱 Bevaring av biologisk mangfold
Høstmarkedet er gratis og for alle takket være god støtte fra Bergen kommune - UNESCO Creative City of Gastronomy Bergen
Den internasjonale datoen er er 18.juni. Men vi markerer den nå i høst for å tilpasse oss produsentene, sesongene og plassen vi bor. I år ble juni er for tidlig for salg av grønnsaker fra Vestlandet og mange bønder Bærekraftig gastronomi er viktig hele året 🧑🏽🌾
Idag understreker vi viktigheten av bærekraftig gastronomi
Har du lyst tl å være med å selge produkter på Høstmarkedet? Meld deg på her i skjema