Mat & Marked 2024
Torsdag 12. september
09:00 – 15:30
litteraturhuset oslo
Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norge
Om arrangementet
Arrangør: Økologisk24, Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen, Convenience og Reiseliv1
Mat & Marked 2024lønnsomhet – helse – ansvar
Økologiske og helsemessige perspektiver på det norske matmarkedet.Arrangører: Convenience, Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen, Reiseliv1, Økologisk24
Tid: 12. september 2024, 09:30–15:30
Sted: Litteraturhuset, Oslo. Også mulighet for å delta digitalt.
Pris: kr 2800,- eks mva
Program
09:30-09:50
Ren mat i norsk og et internasjonalt perspektiv
Om norsk egenart, internasjonale trender og veien framover
Eli Reistad, ny direktør for Landbruksdirektoratet (ikke bekreftet)
09:50–10:10
Økologisk bevissthet – sivilisasjonens redningsplanke
Om å ta farer på alvor og gjøre endringer vi har godt av.
Anders Kroglund, forfatter, skribent, bl.a. tidligere leder av Regnskogfondet
10:10–10:30
Det gåtefulle samspillet med naturen
Om å forstå naturen for å trygge framtiden.
Arne Øgaard, ernæringsfysiolog, lærer og forfatter
10:30–11:10
På lag med naturen, helsen og den gode smak
Om treder, matsikkerhet, helsefokus, klassifisering, ren mat, kostholdsråd, ultraprosessert mat, matprodusentens ansvar.
Deltakere: To forskere fra Norfima
11:10–11:25
Pause
11:25–12:15
Våre visjoner, ambisjoner og slik gjør vi det i praksis
- Kolonihagen
Arnt Ove Dalebø, Innovasjonsdirektør - Änglamark
Dorthe Brudvik, direktør for egne merkevarer i Coop
12:15–13:00
Lunsj
13:00–13:40
På banen for den gode maten og den norske bonden.
Samtale med landbruksminister Geir Pollestad (ikke bekreftet)
13:40–14:00
Hva skal til for at serveringsstedene setter flere økologiske produkter på menyen?
Harald Berger fra De Historiske
14:00–14:25
Det bonden dyrker, markedet vi ha og kroppen trenger
Tor Jacob Solberg , leder av Norsk Bonde-og Småbrukerlag
14:25–14:40
Pause
14:40–15:30
Debatt
Debatt med politikere.
Vel hjem!
Med forbehold om endringer i programmet.
litteraturhuset oslo
Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norge
Mat & Marked 2024
Torsdag 12. september
09:00 – 15:30
litteraturhuset oslo
Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norge
Om arrangementet
Arrangør: Økologisk24, Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen, Convenience og Reiseliv1
Mat & Marked 2024lønnsomhet – helse – ansvar
Økologiske og helsemessige perspektiver på det norske matmarkedet.Arrangører: Convenience, Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen, Reiseliv1, Økologisk24
Tid: 12. september 2024, 09:30–15:30
Sted: Litteraturhuset, Oslo. Også mulighet for å delta digitalt.
Pris: kr 2800,- eks mva
Program
09:30-09:50
Ren mat i norsk og et internasjonalt perspektiv
Om norsk egenart, internasjonale trender og veien framover
Eli Reistad, ny direktør for Landbruksdirektoratet (ikke bekreftet)
09:50–10:10
Økologisk bevissthet – sivilisasjonens redningsplanke
Om å ta farer på alvor og gjøre endringer vi har godt av.
Anders Kroglund, forfatter, skribent, bl.a. tidligere leder av Regnskogfondet
10:10–10:30
Det gåtefulle samspillet med naturen
Om å forstå naturen for å trygge framtiden.
Arne Øgaard, ernæringsfysiolog, lærer og forfatter
10:30–11:10
På lag med naturen, helsen og den gode smak
Om treder, matsikkerhet, helsefokus, klassifisering, ren mat, kostholdsråd, ultraprosessert mat, matprodusentens ansvar.
Deltakere: To forskere fra Norfima
11:10–11:25
Pause
11:25–12:15
Våre visjoner, ambisjoner og slik gjør vi det i praksis
- Kolonihagen
Arnt Ove Dalebø, Innovasjonsdirektør - Änglamark
Dorthe Brudvik, direktør for egne merkevarer i Coop
12:15–13:00
Lunsj
13:00–13:40
På banen for den gode maten og den norske bonden.
Samtale med landbruksminister Geir Pollestad (ikke bekreftet)
13:40–14:00
Hva skal til for at serveringsstedene setter flere økologiske produkter på menyen?
Harald Berger fra De Historiske
14:00–14:25
Det bonden dyrker, markedet vi ha og kroppen trenger
Tor Jacob Solberg , leder av Norsk Bonde-og Småbrukerlag
14:25–14:40
Pause
14:40–15:30
Debatt
Debatt med politikere.
Vel hjem!
Med forbehold om endringer i programmet.