Feltkontroll av hjorteviltkjøtt Ørsta 29.05.2024
Wednesday 29 May
09:00 – 17:00
Sagafjord Hotel, Sæbø
Sagafjord Hotel - by Classic Norway Hotels, Øyragata, Sæbø, Norge
About the event
Organizer: Skogkurs
Skogkurs arrangere kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt på Sagafjord Hotel 29.mai
Skogkurs har utviklet bransjestandard og et kursopplegg med tilslutning av Mattilsynet. Dette er et endags teorikurs som arrangeres over hele landet.
I henhold til de nye forskriftene, skal Mattilsynet vurdere og gi sin tilslutning til opplegget for opplæring av feltkontrollører. Skogkurs har utviklet standard kursopplegg godkjent av Mattilsynet. Dette er et endags teorikurs over 8 timer som foregår innendørs - med forelesninger, erfaringsutvekslinger og demonstrasjoner.
Kursprisen er satt til kr 2 100,- Inkludert i prisen er mat i kurstiden og kursdokumentasjonen som er:
- Bransjestandard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt
- Fagheftet "Feltkontroll av hjorteviltkjøtt" ( 62 sider)
- 20 erklæringsblanketter med buntestrips
- Samleliste for kontrollerte dyr
Ved kursets slutt vil godkjent feltkontrollør få utdelt kursbevis.
Krav til deltakerne
Kun personer med minimum 5 år som registrert jeger og minimum 5 års erfaring som hjorteviltjeger og som har aktivt deltatt i slakting av minimum 20 hjortevilt, kan delta på kurs og tildeles kontrollmyndighet. Det kreves ikke skriftlig dokumentasjon på dette, men vi baserer oss på gjensidig tillit.
Personer som ikke fyller kravet for å bli feltkontrollør, kan delta på kurset, uten å blir godkjent feltkontrollør.
Kursinnhold:
- Lovverk og administrative bestemmelser
- Kjøttkvalitet, hva er det?
- Hjortevilts anatomi, fysiologi og adferd
- Sykdommer hos hjortevilt i Norge
- Skader på hjortevilt
- Miljøforurensing, kjennetegn og helsefare
- Livet i dødt hjorteviltkjøtt. Bakterier, virus og sopp
- Kjøtthygiene i praksis, kjøtthåndtering
- Lokaler til slakting og lagring av kjøtt
- Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt
- Rutiner ved feltkontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt
Sagafjord Hotel, Sæbø
Sagafjord Hotel - by Classic Norway Hotels, Øyragata, Sæbø, Norge
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt Ørsta 29.05.2024
Wednesday 29 May
09:00 – 17:00
Sagafjord Hotel, Sæbø
Sagafjord Hotel - by Classic Norway Hotels, Øyragata, Sæbø, Norge
About the event
Organizer: Skogkurs
Skogkurs arrangere kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt på Sagafjord Hotel 29.mai
Skogkurs har utviklet bransjestandard og et kursopplegg med tilslutning av Mattilsynet. Dette er et endags teorikurs som arrangeres over hele landet.
I henhold til de nye forskriftene, skal Mattilsynet vurdere og gi sin tilslutning til opplegget for opplæring av feltkontrollører. Skogkurs har utviklet standard kursopplegg godkjent av Mattilsynet. Dette er et endags teorikurs over 8 timer som foregår innendørs - med forelesninger, erfaringsutvekslinger og demonstrasjoner.
Kursprisen er satt til kr 2 100,- Inkludert i prisen er mat i kurstiden og kursdokumentasjonen som er:
- Bransjestandard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt
- Fagheftet "Feltkontroll av hjorteviltkjøtt" ( 62 sider)
- 20 erklæringsblanketter med buntestrips
- Samleliste for kontrollerte dyr
Ved kursets slutt vil godkjent feltkontrollør få utdelt kursbevis.
Krav til deltakerne
Kun personer med minimum 5 år som registrert jeger og minimum 5 års erfaring som hjorteviltjeger og som har aktivt deltatt i slakting av minimum 20 hjortevilt, kan delta på kurs og tildeles kontrollmyndighet. Det kreves ikke skriftlig dokumentasjon på dette, men vi baserer oss på gjensidig tillit.
Personer som ikke fyller kravet for å bli feltkontrollør, kan delta på kurset, uten å blir godkjent feltkontrollør.
Kursinnhold:
- Lovverk og administrative bestemmelser
- Kjøttkvalitet, hva er det?
- Hjortevilts anatomi, fysiologi og adferd
- Sykdommer hos hjortevilt i Norge
- Skader på hjortevilt
- Miljøforurensing, kjennetegn og helsefare
- Livet i dødt hjorteviltkjøtt. Bakterier, virus og sopp
- Kjøtthygiene i praksis, kjøtthåndtering
- Lokaler til slakting og lagring av kjøtt
- Standard for feltkontroll av hjorteviltkjøtt
- Rutiner ved feltkontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt