Logo

Hva skal vi leve av i fremtiden?! Mat selvfølgelig!

Friday 22 September 2023

10:00 – 14:30

Mære landbruksskole, Steinkjer, Norge

About the event

Organizer: Økologisk Nord-Trøndelag

 Denne dagen skal handle om mat. Nærmere bestemt om:

  • grunnlaget for matproduksjon

  • mat som metter

  • mat som kulinarisk opplevelse

  • mat som medisin

Program:

09.45   Kaffe & potetlefse
10.00   Velkommen! – ved rektor Anne Johanne Hatlinghus
10.10   Åpning av økodagen - ved Lars Myhr Sandlund, Senterungdommen
10.30   Regenerativt landbruk og fotosyntesen – ved Arve Lian, sivilagronom og naturviter
11.15   Presentasjon av lunsjen – ved elevene
11.30   Lunsj
12.30   Potet + Korn = Sant - ved Anna Linde (Fuldseth gård) og Marit Støre-Valen (NerSalberg gård)
13.00   Jord, mikrober og tarmen – ved Andreas Dønåsen, fysioterapeut
13.40   Pause
13.50   En inspirerende prat med Heidi Bjerkan – Credo Restaurant, Trondheim
14.30   Takk for i dag

I tillegg til en kulinarisk opplevelse, er poenget med lunsjen å fokusere på lokal mat laga på lokale råvarer. Målet er at en så stor del av maten som serveres på dagen skal være både lokalt dyrka og lokalt laga. Vi ønsker altså at elevene på matproduksjon og matfag i distriktet skal få en enda større bevissthet om at det er forskjell på industriproduserte, importerte råvarer og lokale og helst økologiske råvarer.

Map displaying event location

Mære landbruksskole, Steinkjer, Norge

Hva skal vi leve av i fremtiden?! Mat selvfølgelig!

Hva skal vi leve av i fremtiden?! Mat selvfølgelig!

Friday 22 September 2023

10:00 – 14:30

Mære landbruksskole, Steinkjer, Norge

About the event

Organizer: Økologisk Nord-Trøndelag

 Denne dagen skal handle om mat. Nærmere bestemt om:

  • grunnlaget for matproduksjon

  • mat som metter

  • mat som kulinarisk opplevelse

  • mat som medisin

Program:

09.45   Kaffe & potetlefse
10.00   Velkommen! – ved rektor Anne Johanne Hatlinghus
10.10   Åpning av økodagen - ved Lars Myhr Sandlund, Senterungdommen
10.30   Regenerativt landbruk og fotosyntesen – ved Arve Lian, sivilagronom og naturviter
11.15   Presentasjon av lunsjen – ved elevene
11.30   Lunsj
12.30   Potet + Korn = Sant - ved Anna Linde (Fuldseth gård) og Marit Støre-Valen (NerSalberg gård)
13.00   Jord, mikrober og tarmen – ved Andreas Dønåsen, fysioterapeut
13.40   Pause
13.50   En inspirerende prat med Heidi Bjerkan – Credo Restaurant, Trondheim
14.30   Takk for i dag

I tillegg til en kulinarisk opplevelse, er poenget med lunsjen å fokusere på lokal mat laga på lokale råvarer. Målet er at en så stor del av maten som serveres på dagen skal være både lokalt dyrka og lokalt laga. Vi ønsker altså at elevene på matproduksjon og matfag i distriktet skal få en enda større bevissthet om at det er forskjell på industriproduserte, importerte råvarer og lokale og helst økologiske råvarer.