Logo

Fine Wine & Spirits

Onsdag 30. august 2023

17:00 – 20:00

Lysaker Brygge 27, 1366 Lysaker

Om arrangementet

Arrangør: Norske Vinklubbers Forbund og Vinetum

Vinetum og Norske Vinklubbers Forbund inviterer til Fine Wine & Spirits

Onsdag 30 august 17:00 – 20:00 gjentar vi suksessen fra i fjor og ønsker velkommen til årets Fine Wine & Spirits-event på Lysaker Brygge 27. Vi får besøk av vin- og brennevinsprodusenter med spennende produkter fra hele verden. Alle produsentene har med seg fantastiske produkter, gamle årganger og nyheter du snart kan finne i hyllene på Vinmonopolet og på vinkart til høsten. Bli med på en hyggelig aften!

Masterclasses

Masterclassene er gratis, men det er kun betalende deltagere på eventet som kan melde seg på. Det blir masterclasses med følgende produsenter:

Champagne: Pol Roger (fullt)

Pol Roger er en liten, familieeid og uavhengig bedrift som er kjent for sin Champagne av høy kvalitet. De har 87 ha av toppvinmarker i Montagne de Reims, Vallée de Ia Marne, Vallée d’Epernay og i Côte des Blancs. Kjelleren er utgravet i kalk i 3 etasjer og strekker seg ca. 7 km under gatene i Epernay. Den er blant de kaldeste og dypeste kjellere i regionen på 37 meter under marken, som gir de fine boblene som Pol Roger er kjent for.

Chile: Montes og Kaiken 

I 1987 begynte Aurelio Montes og Douglas Murra å samarbeide med ambisjoner for Chiles vinindustri. De to partnerne hadde begge lang fartstid som vinmakere og var fast bestemt på at Chile kunne forbedre kvaliteten på vinen som ble produsert på denne tiden. For dem virket det som om de store og middels store vingårdene var fornøyd med sin begrensede distribusjon til lokale supermarkeder. Dette var noe de ønsket å endre. I 1998 sluttet Alfredo Vidaurre og Pedro Grand seg også til partnerskapet. Sammen fikk de Chile kjent på det internasjonale markedet ved å eksportere til over 100 land, samtidig fikk de stor annerkjennelse for sine viner. Montes har også en filosofi om å jobbe så bærekraftig som mulig. Dette innebærer for eksempel å bruke kunstvanningsystem på en god måte og egenprodusert gjødsel fra restene av vinproduksjonen. Montes Wines har i dag fem vingårder på totalt 600 hektar. Caiquén er en vill gås fra Patagonia som flyr over Andesfjellene mellom Argentina og Chile. Ved å legge ut på denne grenseovergangen tar Caiquén en stor utfordring. Akkurat som Caiquén, tok Aurelio Montes, grunnlegger av den chilenske vingården Bodega Montes, flere turer over Andesfjellene til han i 2000 gjenoppdaget Mendoza som et sjenerøst land fylt med flotte vinstokker og hardtarbeidende mennesker. I 2001 skjønte han at Mendoza var det perfekte stedet å lage Kaiken Wines.

USA: Wente

Wente ble grunnlagt i 1883 og er i dag en av de eldste operative familie-eide vingårdene i USA. De er en viktig aktør blant vinprodusentene i California og drives i dag av 4. og 5. generasjon Wente familien. De blander tradisjonelle og innovative vinproduksjonsteknikker og eier i dag ca. 1240 ha sertifiserte bærekraftige eiendommer i Livermore Valley, San Francisco Bay og Arroyo Seco og Monterey. Wente laget i sin tid en egen kloning av Chardonnay-druen og det er denne typen druer man finner på de store Chardonnay gårdene i dag.

Veneto: Bertani

Allerede før Italia ble forent, grunnla gründerbrødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani sin vingård. I 1857 i Quinto di Valpantena, nord for Verona, ble drømmen om å produsere vin oppfylt. Brødrene var blant de første som introduserte monokultur vingårder, brukte Guyot oppbindingssystem og fremfor alt tappet sin egen vin for å sikre kvalitet. Det er derfor ingen tilfeldighet at det italienske kongehuset belønnet dem med en garanti i 1923, og kalte dem en verdig gründermodell. Veronese-verdenen til Bertani strekker seg fra Gardasjøen til Soave-sonen, med 200 hektar med Valpolicella Classico-vinmarker.

I dag, som for halvannet århundre siden, er det Bertani-stilen som gjelder. De bruker verdiene og kunnskapen fra fortiden samtidig som de bruker nye innovative prinsipper for framtiden. De var forut for sin tid på 1800-tallet, da de var de første til å merke vinene sine i Verona, og sendte dem til Italia og til utlandet. De investerte i vingårder og kjellere, noe som var uvanlig på den tiden. De er opptatt av å lage viner som er gjenkjennelige og har en identitet, viner med en tydelig stilprofil som gjør dem umiskjennelige. bærekraftig landbruk.

Italia: Marchesi Antinori

Familien Antinori begynte å produsere vin allerede i 1385 og er i dag en stor og svært moderne produsent av kvalitetsvin-hovedsakelig i Italia. Blant Antinoris eiendommer finner man de berømte eiendommene Tignanello, Guado al Tasso, Pèppoli, Badia a Passignano og Tenuta La Braccesca i Toscana, og Castello della Sala i Umbria. Tignanello ble lansert i 1971, og var med på starte fenomenet ‘Supertoskanere’ - topp kvalitetsvin utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet. Firmaet styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia.

Languedoc-Roussillon: Gérard Bertrand

Det var i 1975, på eiendommen Château de Villemajou, at Gérard Bertrand høstet sine første druer sammen med sin far, og det ble begynnelsen på hans lidenskap for vin. Han er tredje generasjon vinmaker og har siden 1975 16 eiendommer i Languedoc-Roussillon området og dyrker 8 forskjellige druevarianter. Bertrand har stort fokus på biodynamisk dyrking. I 2002 ble Cigalus, som den første av hans eiendommer, konvertert til biodynamisk og siden har arbeidet pågått for å konvertere alle eiendommene og blitt en leder innen bærekraftig vindyrking.

 

Kart som viser hvor arrangementet foregår

Lysaker Brygge 27, 1366 Lysaker

Fine Wine & Spirits

Fine Wine & Spirits

Onsdag 30. august 2023

17:00 – 20:00

Lysaker Brygge 27, 1366 Lysaker

Om arrangementet

Arrangør: Norske Vinklubbers Forbund og Vinetum

Vinetum og Norske Vinklubbers Forbund inviterer til Fine Wine & Spirits

Onsdag 30 august 17:00 – 20:00 gjentar vi suksessen fra i fjor og ønsker velkommen til årets Fine Wine & Spirits-event på Lysaker Brygge 27. Vi får besøk av vin- og brennevinsprodusenter med spennende produkter fra hele verden. Alle produsentene har med seg fantastiske produkter, gamle årganger og nyheter du snart kan finne i hyllene på Vinmonopolet og på vinkart til høsten. Bli med på en hyggelig aften!

Masterclasses

Masterclassene er gratis, men det er kun betalende deltagere på eventet som kan melde seg på. Det blir masterclasses med følgende produsenter:

Champagne: Pol Roger (fullt)

Pol Roger er en liten, familieeid og uavhengig bedrift som er kjent for sin Champagne av høy kvalitet. De har 87 ha av toppvinmarker i Montagne de Reims, Vallée de Ia Marne, Vallée d’Epernay og i Côte des Blancs. Kjelleren er utgravet i kalk i 3 etasjer og strekker seg ca. 7 km under gatene i Epernay. Den er blant de kaldeste og dypeste kjellere i regionen på 37 meter under marken, som gir de fine boblene som Pol Roger er kjent for.

Chile: Montes og Kaiken 

I 1987 begynte Aurelio Montes og Douglas Murra å samarbeide med ambisjoner for Chiles vinindustri. De to partnerne hadde begge lang fartstid som vinmakere og var fast bestemt på at Chile kunne forbedre kvaliteten på vinen som ble produsert på denne tiden. For dem virket det som om de store og middels store vingårdene var fornøyd med sin begrensede distribusjon til lokale supermarkeder. Dette var noe de ønsket å endre. I 1998 sluttet Alfredo Vidaurre og Pedro Grand seg også til partnerskapet. Sammen fikk de Chile kjent på det internasjonale markedet ved å eksportere til over 100 land, samtidig fikk de stor annerkjennelse for sine viner. Montes har også en filosofi om å jobbe så bærekraftig som mulig. Dette innebærer for eksempel å bruke kunstvanningsystem på en god måte og egenprodusert gjødsel fra restene av vinproduksjonen. Montes Wines har i dag fem vingårder på totalt 600 hektar. Caiquén er en vill gås fra Patagonia som flyr over Andesfjellene mellom Argentina og Chile. Ved å legge ut på denne grenseovergangen tar Caiquén en stor utfordring. Akkurat som Caiquén, tok Aurelio Montes, grunnlegger av den chilenske vingården Bodega Montes, flere turer over Andesfjellene til han i 2000 gjenoppdaget Mendoza som et sjenerøst land fylt med flotte vinstokker og hardtarbeidende mennesker. I 2001 skjønte han at Mendoza var det perfekte stedet å lage Kaiken Wines.

USA: Wente

Wente ble grunnlagt i 1883 og er i dag en av de eldste operative familie-eide vingårdene i USA. De er en viktig aktør blant vinprodusentene i California og drives i dag av 4. og 5. generasjon Wente familien. De blander tradisjonelle og innovative vinproduksjonsteknikker og eier i dag ca. 1240 ha sertifiserte bærekraftige eiendommer i Livermore Valley, San Francisco Bay og Arroyo Seco og Monterey. Wente laget i sin tid en egen kloning av Chardonnay-druen og det er denne typen druer man finner på de store Chardonnay gårdene i dag.

Veneto: Bertani

Allerede før Italia ble forent, grunnla gründerbrødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani sin vingård. I 1857 i Quinto di Valpantena, nord for Verona, ble drømmen om å produsere vin oppfylt. Brødrene var blant de første som introduserte monokultur vingårder, brukte Guyot oppbindingssystem og fremfor alt tappet sin egen vin for å sikre kvalitet. Det er derfor ingen tilfeldighet at det italienske kongehuset belønnet dem med en garanti i 1923, og kalte dem en verdig gründermodell. Veronese-verdenen til Bertani strekker seg fra Gardasjøen til Soave-sonen, med 200 hektar med Valpolicella Classico-vinmarker.

I dag, som for halvannet århundre siden, er det Bertani-stilen som gjelder. De bruker verdiene og kunnskapen fra fortiden samtidig som de bruker nye innovative prinsipper for framtiden. De var forut for sin tid på 1800-tallet, da de var de første til å merke vinene sine i Verona, og sendte dem til Italia og til utlandet. De investerte i vingårder og kjellere, noe som var uvanlig på den tiden. De er opptatt av å lage viner som er gjenkjennelige og har en identitet, viner med en tydelig stilprofil som gjør dem umiskjennelige. bærekraftig landbruk.

Italia: Marchesi Antinori

Familien Antinori begynte å produsere vin allerede i 1385 og er i dag en stor og svært moderne produsent av kvalitetsvin-hovedsakelig i Italia. Blant Antinoris eiendommer finner man de berømte eiendommene Tignanello, Guado al Tasso, Pèppoli, Badia a Passignano og Tenuta La Braccesca i Toscana, og Castello della Sala i Umbria. Tignanello ble lansert i 1971, og var med på starte fenomenet ‘Supertoskanere’ - topp kvalitetsvin utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet. Firmaet styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia.

Languedoc-Roussillon: Gérard Bertrand

Det var i 1975, på eiendommen Château de Villemajou, at Gérard Bertrand høstet sine første druer sammen med sin far, og det ble begynnelsen på hans lidenskap for vin. Han er tredje generasjon vinmaker og har siden 1975 16 eiendommer i Languedoc-Roussillon området og dyrker 8 forskjellige druevarianter. Bertrand har stort fokus på biodynamisk dyrking. I 2002 ble Cigalus, som den første av hans eiendommer, konvertert til biodynamisk og siden har arbeidet pågått for å konvertere alle eiendommene og blitt en leder innen bærekraftig vindyrking.