Grønt fermenteringskurs (Ønskereprise!)
Tirsdag 13. desember 2022
17:30 – 20:30
Lystgården, Kanonhaugen, Bergen, Norge
Om arrangementet
Arrangør: Lystgården & Bybonden i Bergen
Grunnet stor pågang på de forrige fermenteringskursene blir det ny reprise tirsdag 13. desember :D
Lær å lage knallgod vinterkost av norske grønnsaker (kanskje fra egen pallekarm?) sammen med Bybonden! Vi tar det fantastiske kålhodet som utgangspunkt for å lage smakfulle varianter av surkål, i tillegg til å prøve oss på mer eksotiske retter som kimchi og fermentert salsa. Det blir praktisk jobbing med råvarer og alle deltakerene får ta med seg noen glass fylt med godsaker hjem. Dette er også fine julegaver!
Fermentering er en eldgammel konserveringsmetode, kjent på tvers av kulturer. Når vi fermenterer grønnsaker er det ved hjelp av melkesyrebakterier, som mange opplever å ha en positiv effekt på mage- og tarmhelse. Uansett så er melkesyregjæring en smart og rimelig måte å ta vare på høstens grøde, og å sikre seg vitaminrike smaksbomber på vintertallerkenen!
Kursholder er dyktige Therese Heldal Brendesæter, agronom, gartner og fagtekniker i lokal matkultur, og brennende engasjert i maksimal utnyttelse av matressursene vi har rundt oss! Lokalt, kortreist, enkelt og smakfullt! Bybonde Mari Beitnes er med på kurset og deler av sin kunnskap om kortreiste, grønne råvarer.
PS: Bybonden er opptatt av gjenbruk og at en ikke trenger masse spesialutstyr for å dyrke eller lage god mat, så vi ber deg ta med egne glass (norgesglass/ syltetøyglass m lokk) som du vasker godt på forhånd.

Lystgården, Kanonhaugen, Bergen, Norge

Grønt fermenteringskurs (Ønskereprise!)
Tirsdag 13. desember 2022
17:30 – 20:30
Lystgården, Kanonhaugen, Bergen, Norge
Om arrangementet
Arrangør: Lystgården & Bybonden i Bergen
Grunnet stor pågang på de forrige fermenteringskursene blir det ny reprise tirsdag 13. desember :D
Lær å lage knallgod vinterkost av norske grønnsaker (kanskje fra egen pallekarm?) sammen med Bybonden! Vi tar det fantastiske kålhodet som utgangspunkt for å lage smakfulle varianter av surkål, i tillegg til å prøve oss på mer eksotiske retter som kimchi og fermentert salsa. Det blir praktisk jobbing med råvarer og alle deltakerene får ta med seg noen glass fylt med godsaker hjem. Dette er også fine julegaver!
Fermentering er en eldgammel konserveringsmetode, kjent på tvers av kulturer. Når vi fermenterer grønnsaker er det ved hjelp av melkesyrebakterier, som mange opplever å ha en positiv effekt på mage- og tarmhelse. Uansett så er melkesyregjæring en smart og rimelig måte å ta vare på høstens grøde, og å sikre seg vitaminrike smaksbomber på vintertallerkenen!
Kursholder er dyktige Therese Heldal Brendesæter, agronom, gartner og fagtekniker i lokal matkultur, og brennende engasjert i maksimal utnyttelse av matressursene vi har rundt oss! Lokalt, kortreist, enkelt og smakfullt! Bybonde Mari Beitnes er med på kurset og deler av sin kunnskap om kortreiste, grønne råvarer.
PS: Bybonden er opptatt av gjenbruk og at en ikke trenger masse spesialutstyr for å dyrke eller lage god mat, så vi ber deg ta med egne glass (norgesglass/ syltetøyglass m lokk) som du vasker godt på forhånd.