BE MY GUEST: SULEMAN AQEEL KHILJI
Friday 31 October
19:00 – 22:00
Unge Kunstneres Samfund
Keysers gate 1, Oslo, Norge
About the event
Organizer: UKS (Unge Kunstneres Samfund)
Be My Guest is an informal and open-hearted dinner event, in which artists share their work and thoughts over a creative home-cooked meal.
Both in painting and in cooking, one must look closely at the nuances of colour, texture and temperature. While making food or making paintings, one must consider how the visual form will appear when presented on a plate or in a bowl or on a canvas. Food, like a song or an image, can also serve as a mnemonic tool, transporting one to a particular space in memory. There is indeed a close connection between cooking and painting.
Suleman Aqeel Khilji is currently artist in residence at Edvard Munch’s Atelier at Ekely, Oslo. Over this warming autumn dinner, inspired by Khilji’s mother’s cooking, he will introduce his practice and share his thoughts and experiences working in Edvard Munch’s studio.
ABOUT
Suleman Aqeel Khilji (b. 1985, Pakistan) is a London-based artist whose practice explores memory, identity and the poetics of representation through painting. He received his BA from the National College of Arts, Lahore (2011), and completed his postgraduate studies at the Royal Academy of Arts, London (2025). Rooted in both personal and collective narratives, Khilji’s paintings engage with the shifting relationships between image, memory and presence, bridging geographies of experience from Quetta to London and beyond.
The event is made possible thanks to a collaboration with Edvard Munch’s Atelier, STANDARD (OSLO) and UKS.
ACCESS
- The dinner is held in English.
- The meal is vegetarian.
- If you would like to attend but are unable to pay the full ticket price, please send an email to Maria Stephansen at m.stephansen@uks.no and we will do our best to find a solution.
- UKS is wheelchair accessible.
- If you have allergies or dietary requirements, please let us know in advance by contacting m.stephansen@uks.no.
- Please contact Maria Stephansen at m.stephansen@uks.no if you require sign language interpretation.
- Further information about visiting UKS can be found in our access note here.
VÆR VÅR GJEST: SULEMAN AQEEL KHILJI
Vær vår gjest er et uformelt og åpenhjertig middagsarrangement, der kunstnere deler sine tanker om sitt arbeid og inviterer til et hjemmelaget, egenkomponert måltid.
I både maleri og i matlaging må ser man nøye på nyansene i farge, tekstur og temperatur. Når man lager mat eller et maleri, må man vurdere hvordan komposisjonen man utarbeider vil se ut når den presenteres på en tallerken, i en bolle eller på et lerret. Mat, som en sang eller et bilde, kan også fungere som et mnemonisk verktøy, som vekker bestemte minner. Det er absolutt en nær forbindelse mellom matlaging og maleri.
Suleman Aqeel Khilji har for tiden et arbeidsopphold på Edvard Munchs atelier på Ekely i Oslo. Denne varmende høstmiddagen er inspirert av morens matlaging og blir en anledning til å presentere sitt kunstnerskap og dele sine tanker og erfaringer fra arbeidet i Edvard Munchs atelier.
Arrangementet er muliggjort gjennom et samarbeid mellom Edvard Munchs Atelier, STANDARD (OSLO) og UKS.
OM
Suleman Aqeel Khilji (f. 1985, Pakistan) er en London-basert kunstner hvis kunstnerskap utforsker minne, identitet og representasjonens poetikk gjennom maleri. Han har en bachelorgrad fra National College of Arts, Lahore (2011), og fullførte nylig studier ved Royal Academy of Arts, London (2025). Khiljis malerier har røtter i både personlige og kollektive fortellinger. Arbeidene hans undersøker de skiftende forholdene mellom bilde, hukommelse og tilstedeværelse, og knytter sammen erfaringener fra ulike geografier - fra Quetta til London og videre ut i verden.
PRAKTISK INFORMASJON
- Middagen holdes på engelsk.
- Måltidet er vegetarisk.
- Hvis du ønsker å delta, men ikke har mulighet til å betale full billettpris, kan du sende en e-post til Maria Stephansen på m.stephansen@uks.no, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning.
- UKS er tilgjengelig for rullestolbrukere.
- Hvis du har allergier eller kostholdsbehov, vennligst gi oss beskjed på forhånd ved å kontakte m.stephansen@uks.no.
- Ta kontakt med Maria Stephansen på m.stephansen@uks.no hvis du trenger tegnspråktolkning.
- Mer informasjon om å besøke UKS finner du i tilgjengelighetserklæringen vår her.
Suleman Aqeel Khilji: 50/50 (The sound of Wings), 2024. Photographer: Vegard Kleven. Courtesy of the Artist and STANDARD (OSLO), Oslo

Unge Kunstneres Samfund
Keysers gate 1, Oslo, Norge

BE MY GUEST: SULEMAN AQEEL KHILJI
Friday 31 October
19:00 – 22:00
Unge Kunstneres Samfund
Keysers gate 1, Oslo, Norge
About the event
Organizer: UKS (Unge Kunstneres Samfund)
Be My Guest is an informal and open-hearted dinner event, in which artists share their work and thoughts over a creative home-cooked meal.
Both in painting and in cooking, one must look closely at the nuances of colour, texture and temperature. While making food or making paintings, one must consider how the visual form will appear when presented on a plate or in a bowl or on a canvas. Food, like a song or an image, can also serve as a mnemonic tool, transporting one to a particular space in memory. There is indeed a close connection between cooking and painting.
Suleman Aqeel Khilji is currently artist in residence at Edvard Munch’s Atelier at Ekely, Oslo. Over this warming autumn dinner, inspired by Khilji’s mother’s cooking, he will introduce his practice and share his thoughts and experiences working in Edvard Munch’s studio.
ABOUT
Suleman Aqeel Khilji (b. 1985, Pakistan) is a London-based artist whose practice explores memory, identity and the poetics of representation through painting. He received his BA from the National College of Arts, Lahore (2011), and completed his postgraduate studies at the Royal Academy of Arts, London (2025). Rooted in both personal and collective narratives, Khilji’s paintings engage with the shifting relationships between image, memory and presence, bridging geographies of experience from Quetta to London and beyond.
The event is made possible thanks to a collaboration with Edvard Munch’s Atelier, STANDARD (OSLO) and UKS.
ACCESS
- The dinner is held in English.
- The meal is vegetarian.
- If you would like to attend but are unable to pay the full ticket price, please send an email to Maria Stephansen at m.stephansen@uks.no and we will do our best to find a solution.
- UKS is wheelchair accessible.
- If you have allergies or dietary requirements, please let us know in advance by contacting m.stephansen@uks.no.
- Please contact Maria Stephansen at m.stephansen@uks.no if you require sign language interpretation.
- Further information about visiting UKS can be found in our access note here.
VÆR VÅR GJEST: SULEMAN AQEEL KHILJI
Vær vår gjest er et uformelt og åpenhjertig middagsarrangement, der kunstnere deler sine tanker om sitt arbeid og inviterer til et hjemmelaget, egenkomponert måltid.
I både maleri og i matlaging må ser man nøye på nyansene i farge, tekstur og temperatur. Når man lager mat eller et maleri, må man vurdere hvordan komposisjonen man utarbeider vil se ut når den presenteres på en tallerken, i en bolle eller på et lerret. Mat, som en sang eller et bilde, kan også fungere som et mnemonisk verktøy, som vekker bestemte minner. Det er absolutt en nær forbindelse mellom matlaging og maleri.
Suleman Aqeel Khilji har for tiden et arbeidsopphold på Edvard Munchs atelier på Ekely i Oslo. Denne varmende høstmiddagen er inspirert av morens matlaging og blir en anledning til å presentere sitt kunstnerskap og dele sine tanker og erfaringer fra arbeidet i Edvard Munchs atelier.
Arrangementet er muliggjort gjennom et samarbeid mellom Edvard Munchs Atelier, STANDARD (OSLO) og UKS.
OM
Suleman Aqeel Khilji (f. 1985, Pakistan) er en London-basert kunstner hvis kunstnerskap utforsker minne, identitet og representasjonens poetikk gjennom maleri. Han har en bachelorgrad fra National College of Arts, Lahore (2011), og fullførte nylig studier ved Royal Academy of Arts, London (2025). Khiljis malerier har røtter i både personlige og kollektive fortellinger. Arbeidene hans undersøker de skiftende forholdene mellom bilde, hukommelse og tilstedeværelse, og knytter sammen erfaringener fra ulike geografier - fra Quetta til London og videre ut i verden.
PRAKTISK INFORMASJON
- Middagen holdes på engelsk.
- Måltidet er vegetarisk.
- Hvis du ønsker å delta, men ikke har mulighet til å betale full billettpris, kan du sende en e-post til Maria Stephansen på m.stephansen@uks.no, så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning.
- UKS er tilgjengelig for rullestolbrukere.
- Hvis du har allergier eller kostholdsbehov, vennligst gi oss beskjed på forhånd ved å kontakte m.stephansen@uks.no.
- Ta kontakt med Maria Stephansen på m.stephansen@uks.no hvis du trenger tegnspråktolkning.
- Mer informasjon om å besøke UKS finner du i tilgjengelighetserklæringen vår her.
