Foredrag med Margit Dale: om berekraft og det gamle matstellet
Sunday 12 October
13:00 – 15:00
Søgne gamle prestegård
Søgnetunet 11, 4640 Søgne, Norge
About the event
Organizer: KRISTIANSAND KOMMUNE, SØGNE GAMLE PRESTEGÅRD
Foredrag med Margit Dale: Naturleg - om berekraft og det gamle matstellet, og kvifor det er meir aktuelt en nokon gong. Foredraget holdes i Kultursalen.
Denne dagen blir det også salg av lokalmat med Bondens kolonial og 4640 Søgne i foajeen. Baking og salg av bakst i bygdemuseet, med Beth fra Bakstebua.
I prestegårdens kafé får du kjøpt vafler, bakst og en varmrett hver søndag.
Foredrag om matkultur
Norsk matkultur er ikkje berre oppskrifter, men og verdiar, kunnskap og handlag som set oss i stand til å gjere naturlege råvarer om til god og sunn mat. Verdiar, kunnskap og handlag som har vorte utvikla gjennom hundreår, og som for berre nokre generasjonar sidan var avgjerande for at ein skulle klare seg sjølv.
Dei siste 10 åra har eg jobba for å løfte dei fram og formidle dei på ein måte som gjer at dei treff eit stort publikum. Tradisjonar må brukast for at dei ikkje skal døy. Det er derfor viktig for meg å formidle og lære vekk. I februar 2024 fekk eg Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for dette arbeidet.

Søgne gamle prestegård
Søgnetunet 11, 4640 Søgne, Norge

Foredrag med Margit Dale: om berekraft og det gamle matstellet
Sunday 12 October
13:00 – 15:00
Søgne gamle prestegård
Søgnetunet 11, 4640 Søgne, Norge
About the event
Organizer: KRISTIANSAND KOMMUNE, SØGNE GAMLE PRESTEGÅRD
Foredrag med Margit Dale: Naturleg - om berekraft og det gamle matstellet, og kvifor det er meir aktuelt en nokon gong. Foredraget holdes i Kultursalen.
Denne dagen blir det også salg av lokalmat med Bondens kolonial og 4640 Søgne i foajeen. Baking og salg av bakst i bygdemuseet, med Beth fra Bakstebua.
I prestegårdens kafé får du kjøpt vafler, bakst og en varmrett hver søndag.
Foredrag om matkultur
Norsk matkultur er ikkje berre oppskrifter, men og verdiar, kunnskap og handlag som set oss i stand til å gjere naturlege råvarer om til god og sunn mat. Verdiar, kunnskap og handlag som har vorte utvikla gjennom hundreår, og som for berre nokre generasjonar sidan var avgjerande for at ein skulle klare seg sjølv.
Dei siste 10 åra har eg jobba for å løfte dei fram og formidle dei på ein måte som gjer at dei treff eit stort publikum. Tradisjonar må brukast for at dei ikkje skal døy. Det er derfor viktig for meg å formidle og lære vekk. I februar 2024 fekk eg Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for dette arbeidet.