Kurs i Fermentering for nybegynnere
Monday 6 October
17:00 – 21:00
Låven - Øvre Fossum gård på Stovner
Fossumveien 81, 0982 Oslo, Norge
About the event
Organizer: Østre Aker Husflidslag
Kursbeskrivelse:
Hedda Kortnes fra Bøensætre i Aremark ønsker velkommen til et spennende kurs i fermentering, en prosess som gir oss en positiv gevinst både i forhold til bedre helse og en større buffer med tanke på beredskap og selvforsyning. Her kan du lage din egen surkål til jul.
Fermentering er noe man har holdt på med i tusenvis av år, man regner med at mennesker alltid har forsøkt å foredle og konservere mat og drikke. Og før de moderne konserveringsmidlene gjorde inntog i matiindustrien måtte en nødvendigvis anvende andre metoder for å forlenge holdbarheten på matvarene. Fermenterte matvarer tilfører godte bakterier til fordøyelsessystemet, og kan bidra til å styrke kroppens forsvar.
Materiell fra kursinstruktør
Kursinstruktøren har med smaksprøver.
Du kjøper materialer, kr 100,- direkte av kursinstruktøren.
Materiell du må ha med selv
- Bolle
- Kniv / rivjern
- Fjøl
- Et stort Norges glass (1 l) eller lignende.
- Skrivesaker
- Forkle
Kurssted
Låven, Øvre Fossum Gård ved Ridesenteret på Stovner, adresse Fossumveien 81.
Kurset mottar støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon.

Låven - Øvre Fossum gård på Stovner
Fossumveien 81, 0982 Oslo, Norge

Kurs i Fermentering for nybegynnere
Monday 6 October
17:00 – 21:00
Låven - Øvre Fossum gård på Stovner
Fossumveien 81, 0982 Oslo, Norge
About the event
Organizer: Østre Aker Husflidslag
Kursbeskrivelse:
Hedda Kortnes fra Bøensætre i Aremark ønsker velkommen til et spennende kurs i fermentering, en prosess som gir oss en positiv gevinst både i forhold til bedre helse og en større buffer med tanke på beredskap og selvforsyning. Her kan du lage din egen surkål til jul.
Fermentering er noe man har holdt på med i tusenvis av år, man regner med at mennesker alltid har forsøkt å foredle og konservere mat og drikke. Og før de moderne konserveringsmidlene gjorde inntog i matiindustrien måtte en nødvendigvis anvende andre metoder for å forlenge holdbarheten på matvarene. Fermenterte matvarer tilfører godte bakterier til fordøyelsessystemet, og kan bidra til å styrke kroppens forsvar.
Materiell fra kursinstruktør
Kursinstruktøren har med smaksprøver.
Du kjøper materialer, kr 100,- direkte av kursinstruktøren.
Materiell du må ha med selv
- Bolle
- Kniv / rivjern
- Fjøl
- Et stort Norges glass (1 l) eller lignende.
- Skrivesaker
- Forkle
Kurssted
Låven, Øvre Fossum Gård ved Ridesenteret på Stovner, adresse Fossumveien 81.
Kurset mottar støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon.