Reinsdyr – På Sørsamisk vis
Thursday 31 July
12:00 – 13:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker. Reinen vandrer over vidstrakte fjellområder på leting etter mat, og flyttes til ulike deler av fjellet etter årstidene. Disse dyrene er i utgangspunktet ville, så dette er et arbeid samene har utviklet og videreført gjennom hundrevis av år.
Hos Rørosrein har de et produksjonsanlegg hvor de kombinerer tradisjonell samisk bruk av reinsdyrkjøtt, med ny innovasjon og nye smaker. Samene har lange tradisjoner med fermentering, speking og røyking av reinsdyrkjøtt, og Eva Nordfjell høster sine egne tradisjonelle urter, som den aromatiske kvann, for å smaksette reinsdyrpølser og andre produkter.
Kom og hør den rike historien til det sørsamiske folket, et urfolk med røtter i Trøndelag, og smak reinsdyrkjøtt laget på samisk vis. I Røros kan du besøke Rørosreins Gåetie, en tradisjonell samisk bolig bygget i skogen. Det er en trekonstruksjon med ildsted i midten. Kanskje får du kjenne varmen fra bålet og nærheten til den sør-samiske kulturen når Eva deler sine historier?

ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge

Reinsdyr – På Sørsamisk vis
Thursday 31 July
12:00 – 13:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker. Reinen vandrer over vidstrakte fjellområder på leting etter mat, og flyttes til ulike deler av fjellet etter årstidene. Disse dyrene er i utgangspunktet ville, så dette er et arbeid samene har utviklet og videreført gjennom hundrevis av år.
Hos Rørosrein har de et produksjonsanlegg hvor de kombinerer tradisjonell samisk bruk av reinsdyrkjøtt, med ny innovasjon og nye smaker. Samene har lange tradisjoner med fermentering, speking og røyking av reinsdyrkjøtt, og Eva Nordfjell høster sine egne tradisjonelle urter, som den aromatiske kvann, for å smaksette reinsdyrpølser og andre produkter.
Kom og hør den rike historien til det sørsamiske folket, et urfolk med røtter i Trøndelag, og smak reinsdyrkjøtt laget på samisk vis. I Røros kan du besøke Rørosreins Gåetie, en tradisjonell samisk bolig bygget i skogen. Det er en trekonstruksjon med ildsted i midten. Kanskje får du kjenne varmen fra bålet og nærheten til den sør-samiske kulturen når Eva deler sine historier?