Våre besteforeldres kjøkken
Friday 1 August
13:00 – 14:00
Nasjonalforeningen, 2. etasje
Prinsens gate 10A, Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
– Bærekraft, beredskap og ekte matglede fra fortida
Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.
Våre besteforeldres kjøkken er et kurs for både barn, unge, voksne og eldre – alle som er nysgjerrige på tradisjonsmat, norske råvarer og gamle teknikker for å ta vare på maten: sylting, hermetisering, tørking og fermentering. Vi snakker selvforsyning, matsvinn og matglede – og hvordan disse gamle kunnskapene er hyperaktuelle i dag.
Gjennom praktiske eksempler og gode historier vil du lære hvordan vi kan bruke disse tradisjonene til å skape trygghet, fellesskap og god folkehelse – med en dæsj inspirasjon fra ABC for god psykisk helse. Kurset ledes av Berit Vordal fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, en erfaren formidler som brenner for mat, frivillighet og folkehelse.
Dette kurset passer for deg som vil:
- Lære mer om mattradisjoner og råvarekunnskap
- Bli inspirert til å bruke mer av det du har i skap og hage
- Oppdage hvordan gamle metoder gir ny bærekraft
- Ta del i et hyggelig, lærerikt og meningsfylt fellesskap
Velkommen til en smakfull og nyttig reise inn i det norske kjøkkenets historie – og framtid.

Nasjonalforeningen, 2. etasje
Prinsens gate 10A, Trondheim, Norge

Våre besteforeldres kjøkken
Friday 1 August
13:00 – 14:00
Nasjonalforeningen, 2. etasje
Prinsens gate 10A, Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
– Bærekraft, beredskap og ekte matglede fra fortida
Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.
Våre besteforeldres kjøkken er et kurs for både barn, unge, voksne og eldre – alle som er nysgjerrige på tradisjonsmat, norske råvarer og gamle teknikker for å ta vare på maten: sylting, hermetisering, tørking og fermentering. Vi snakker selvforsyning, matsvinn og matglede – og hvordan disse gamle kunnskapene er hyperaktuelle i dag.
Gjennom praktiske eksempler og gode historier vil du lære hvordan vi kan bruke disse tradisjonene til å skape trygghet, fellesskap og god folkehelse – med en dæsj inspirasjon fra ABC for god psykisk helse. Kurset ledes av Berit Vordal fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, en erfaren formidler som brenner for mat, frivillighet og folkehelse.
Dette kurset passer for deg som vil:
- Lære mer om mattradisjoner og råvarekunnskap
- Bli inspirert til å bruke mer av det du har i skap og hage
- Oppdage hvordan gamle metoder gir ny bærekraft
- Ta del i et hyggelig, lærerikt og meningsfylt fellesskap
Velkommen til en smakfull og nyttig reise inn i det norske kjøkkenets historie – og framtid.