Gin fra Havgapet
Saturday 2 August
16:00 – 17:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker!
På dette kurset vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før, og du vil også skjønne hvorfor noen giner er billige (og ikke så gode...), mens andre koster litt mer (og det kjennes på smaken!). Du vil få lære om hva som MÅ være med i en gin - og ikke minst om hva som KAN være med. Med fokus på håndverk og lokale ingredienser, vil du også få dybdesmake på to av våre gin, og samtidig også få teste hvordan de fungerer i "normal" sammenheng, som en ingrediens i en drink, tilsammen 4 smaksprøver. Når du går ut, har du forhåpentligvis fått en forståelse for at gin ikke bare er en drinkingrediens, men også kan være en strålende smaksopplevelse i seg selv.
Om kursholderne
Roar Larsen er tidligere SINTEF-forsker og kjemi-professor, som midt i livet skiftet kurs totalt. Sammen med sin kone Trude Tokle, har de i 10 år produsert en av Norges beste gin i et lite fiskevær langt ute på Helgelandskysten - med kun 11 andre innbyggere til selskap. De lager gin "fra bunnen av", og setter bl.a. krav til en av ginene sine at den kun skal inneholde ingredienser som vokser på øya - som er bare 2 km lang, og 400 m bred. Da hentes det godsaker både fra land og hav. Deres produkter har tatt Vinmonopolets smakspanel med storm ved flere anledninger, og fått mange til å revurdere sitt forhold til gin som en spennende smaksopplevelse. Med en start som et produkt som bare hjalp med å få tiden til å gå mens man ventet på at øyas whisky skulle bli ferdig, har ginen utviklet seg til å bli "alles" favoritt. Med håndplukkede ingredienser manes det frem en drikk som best kan karakteriseres som en arktisk høysommer destillert inn i en flaske.

ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge

Gin fra Havgapet
Saturday 2 August
16:00 – 17:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker!
På dette kurset vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før, og du vil også skjønne hvorfor noen giner er billige (og ikke så gode...), mens andre koster litt mer (og det kjennes på smaken!). Du vil få lære om hva som MÅ være med i en gin - og ikke minst om hva som KAN være med. Med fokus på håndverk og lokale ingredienser, vil du også få dybdesmake på to av våre gin, og samtidig også få teste hvordan de fungerer i "normal" sammenheng, som en ingrediens i en drink, tilsammen 4 smaksprøver. Når du går ut, har du forhåpentligvis fått en forståelse for at gin ikke bare er en drinkingrediens, men også kan være en strålende smaksopplevelse i seg selv.
Om kursholderne
Roar Larsen er tidligere SINTEF-forsker og kjemi-professor, som midt i livet skiftet kurs totalt. Sammen med sin kone Trude Tokle, har de i 10 år produsert en av Norges beste gin i et lite fiskevær langt ute på Helgelandskysten - med kun 11 andre innbyggere til selskap. De lager gin "fra bunnen av", og setter bl.a. krav til en av ginene sine at den kun skal inneholde ingredienser som vokser på øya - som er bare 2 km lang, og 400 m bred. Da hentes det godsaker både fra land og hav. Deres produkter har tatt Vinmonopolets smakspanel med storm ved flere anledninger, og fått mange til å revurdere sitt forhold til gin som en spennende smaksopplevelse. Med en start som et produkt som bare hjalp med å få tiden til å gå mens man ventet på at øyas whisky skulle bli ferdig, har ginen utviklet seg til å bli "alles" favoritt. Med håndplukkede ingredienser manes det frem en drikk som best kan karakteriseres som en arktisk høysommer destillert inn i en flaske.