Fruktdestillat med ØX
Friday 1 August
16:00 – 17:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa. De kan lages fra alle typer frukt og bær og er rett og slett den destillerte essensen av denne råvaren.
Destillerimester Ulrik fra ØX kommer for å fortelle om hvordan de lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.
Om kursholderen
ØX har drevet destilleri siden 2021 og har jobbet mye med destillasjon av norsk frukt, særlig eple og moreller, men mange andre typer i tillegg.
Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet.

ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge

Fruktdestillat med ØX
Friday 1 August
16:00 – 17:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa. De kan lages fra alle typer frukt og bær og er rett og slett den destillerte essensen av denne råvaren.
Destillerimester Ulrik fra ØX kommer for å fortelle om hvordan de lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.
Om kursholderen
ØX har drevet destilleri siden 2021 og har jobbet mye med destillasjon av norsk frukt, særlig eple og moreller, men mange andre typer i tillegg.
Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet.