Kunsten bak god Akevitt
Friday 1 August
12:00 – 13:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri har stort fokus på bruk av lokale råvarer i sin produksjon, og å bringe videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.
På kurset vil de fortelle deg om sine produksjoner, kunsten bak produktene og deres unike historier. Hvordan jobber de og hva skal til for å lage en prisvinnende Trøndersk akevitt?
Det blir smaking av 4 spennende akevitter som er inspirert av og fra Trøndelag. Bli med på en unik opplevelse på Trøndersk Matfestival!
Om kursholderne
Svein Berfjord, også kjent som 'Akevittbonden', er destillatør ved Inderøy Brenneri og Berg gård, som han driver sammen med kona Kirsti på Inderøy i Trøndelag. Han tappet sin første akevitt i 2016 og har siden da fått en rekke prisbelønte akevitter.
Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet. Deres akevitter er blant de beste i landet, noe som ble bevist med en andreplass i "Norges beste drikke 2025" for deres akevitt "Norsk akevitt modnet på sherryfat 2024".

ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge

Kunsten bak god Akevitt
Friday 1 August
12:00 – 13:00
ØX Tap Room, inngang Frati
Munkegata 26, 7011 Trondheim, Norge
About the event
Organizer: Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri har stort fokus på bruk av lokale råvarer i sin produksjon, og å bringe videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.
På kurset vil de fortelle deg om sine produksjoner, kunsten bak produktene og deres unike historier. Hvordan jobber de og hva skal til for å lage en prisvinnende Trøndersk akevitt?
Det blir smaking av 4 spennende akevitter som er inspirert av og fra Trøndelag. Bli med på en unik opplevelse på Trøndersk Matfestival!
Om kursholderne
Svein Berfjord, også kjent som 'Akevittbonden', er destillatør ved Inderøy Brenneri og Berg gård, som han driver sammen med kona Kirsti på Inderøy i Trøndelag. Han tappet sin første akevitt i 2016 og har siden da fått en rekke prisbelønte akevitter.
Ulrik Bjerkeli er sjefsdestillatør på ØX og har vært med på å bygge opp både bryggeriet og destilleriet. Deres akevitter er blant de beste i landet, noe som ble bevist med en andreplass i "Norges beste drikke 2025" for deres akevitt "Norsk akevitt modnet på sherryfat 2024".